PX Solera 1998 Hijos de Manuel del Pino
PX Solera 1998 Hijos de Manuel del Pino
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
En af verdens allerstørste søde hedvine, en helt uforglemmelig smagsoplevelse!
Så koncentreret, så kompleks, så kulsort… Hvordan kan dette mørke mesterværk være baseret på grønne druer?!! Stor, fadmodnet PX - fra 20 år gammel Solera!
Smuk dyster, nærmest sort i glasset! Intens og kompleks duft af tørret figen, dadler, svesker, maltbolsje, medicinske urter, kakao, kaffebønner, bitterchokolade og vanilje. I munden sirupsagtig tykfyldende og rosinsød med forbløffende kompleks og moden velsmag! Uendelig finish med elegant underliggende syre. Drik nu, eller gem i årtier.
95/100 Verema
★★★★★ Flaskehalsen
"Her har vi en tyktflydende og meget sød dessertvin fra Montilla-Moriles-området i Andalusien. Den er baseret på Pedro Ximenez-druer og skabt efter Solera-metoden, hvor der tappes fra Solera-systemet hvert år, mens der tilsættes en tilsvarende mængde ny vin. Det ældste fad i dette Solera-system er fra 1998, og i sammenhæng fungerer vinen aldeles fortræffeligt. Den rammer balancen, hvor den ikke kommer til at klistre, og hvor den nøddebrune kulør dækker over en rigtig lækker og intens sødme."
Gold Medal - Premios Mezquita Córdoba 2013, 2014, 2017
Gran Gold Medal - Zarzillo 2013
Anbefales til blåskimmelost, nødder, chokolade- og isdesserter. Nyd vinen ved 10-12°C.
Flagskibet PX Solera 1998 er fremstillet på 100% Pedro Ximenez fra D.O. Montilla-Moriles i det sydlige Spanien. De manuelt udvalgte druer spredes ud på måtter og tørres naturligt under den andalusiske sol. Processen varer 8-16 dage ved temperaturer omkring 40-45°C. Fordampningen koncentrerer smag og sukker i så ekstrem grad, at 2,5 kg druer giver ca. 1 liter PX.
De soltørrede druer presses med et sukkerindhold på min. 272 gram pr. liter. Normen er dog 400-450 g./l. Så meget sukker er for meget for gæren, så blot 1-2% af vinens alkohol frembringes ved gæring. Resten af vinens 15% alkohol skyldes tilsætning af neutral druebrændevin. Den færdige PX Montilla-Moriles indeholder således ca. 250-450 gram naturligt sukker pr. liter.
PX Solera 1998 er modnet ”oxidativt” på 575 liters amerikanske egetræsfade i et solerasystem, som blev startet op i 1998. Oxideringen mørkner sukkeret ved gradvis karamellisering, som giver kompleks moden smag og farver vinen kulsort!
Bodegas del Pino er beliggende i byen Montalbán, i det vestlige Montilla-Moriles. Vinuset blev stiftet i 1935 af Manuel del Pino Cañete, og huset er en af verdens største og vigtigste leverandører/producenter af PX.
Langt størstedelen sælges som ”bulk” til verdensberømte Sherry-mærker, men en lille og eksklusiv del af høsten reserveres til Bodegas del Pinos eget mærke, PX Hijos de Manuel del Pino.
De ældste af fadene i vingårdens solerasystem stammer helt tilbage fra vingårdens etablering i 1935. Fadene er i gennemsnit +50 år gamle. Vi taler fremragende PX – og lidt af en ”skjult skat”, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere!