Prosper Maufoux Meursault 1er cru La Piece sous le Bois 2016
Prosper Maufoux Meursault 1er cru La Piece sous le Bois 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 points. Superb” – Wine Enthusist Vintage Chart (Côte de Beaune, white 2016)
Meursault 1. Cru fra tophylden!
”Vinmarken under skoven”, La Piece Sous Le Bois, er den højest beliggende 1. Cru i hele Meursault.
Heroppe i 350 meters højde er det sydøstvendte terroir eroderet ned til den rå kalkstensjord, der føjer en unik og forrygende mineralitet til markens vidunderlige hvidvine!
Prosper Maufoux’ fantastiske version fra 2016 er skabt af ingen ringere end Nadine Gublin, den første kvindelige "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver Meursault for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine… til helt andre priser!
Smagenote
Nyskænket frister hvidvinen fed og gylden fra glasset… I næsen udpræget mineralsk og energisk og med herlige dufte af våd kalk, flint og salte citrusnoter, der snor sig elegant om jasmin, smør, pære, fersken, mandarin, nødder og vanilje. Meursault-duft i ren verdensklasse! Hvidvinen lægger sig rig og smørblød på tungen, hvor årgangens generøse frugtkoncentration vækkes flot til live af terroirets mineralske friskhed. Der er med andre ord rigtig, rigtig lækker Chardonnay i glasset - og i den mundrensende finish fremstår kompleksiteten og detaljegraden rent ud sagt imponerende! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser
95/100 “Superb” - Wine Enthusiast Vintage Chart (2016 Côte de Beaune, white)
Nyd vinen til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, svampe og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra den stærkt kalkholdige og 1er Cru-klassificerede La Piece Sous Le Bois, som skråner perfekt mod sydøst fra sin ekstra høje beliggenhed 350 meter over havet. Mosten gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, hvorefter vinen får krydderi og ekstra smagsdybde fra 18 mdrs. lagring på 228 l. burgundiske egetræsfade, heraf 30% nye.
Om Prosper Maufoux
Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.