Vingården, Barone Ricasoli Brolio, har siden år 1141 produceret vin, hvilket gør Brolio til en af verdens ældste privatejede vingårde. Slottet, Castello di Brolio, som også stod færdigt i 1141 er meget berømt for de mange krige, der var mellem provinsen Firenze og Siena. Den adelige familie Ricasoli støttede Firenze. Faktisk var Castello di Brolio grænsen mellem de to provinser, og da det største slag i områdets historie fandt sted i 1348 blev slottet delvist ødelagt af soldaterne fra Siena. Slottet klarede dog de voldsomme angreb, og Firenze vandt slaget! Slottet indeholder stadigvæk gamle rustninger og våben fra de gamle slag. I dag kan man tilmed stadigvæk se de gamle skudhuller i murene. Castello di Brolio har hvert år mange besøgende turister, både fra Italien, men også fra hele verden, slottet er unikt for italiensk historie. Igennem århundreder har navnet Brolio og Barone Ricasoli været indbegrebet med vinfremstilling i Toscana af nogle af Toscanas mest eftertragtede vine. I 1800-tallet iværksatte Barone Bettino Ricasoli, også kaldet "Jernbaronen", på grund af hans håndfaste styring af Italiens økonomi, de første regler til at producere Chianti. Kort efter blev han udvævnt til Vicepremierminister. Det blev senere til en lovgivning, som derefter blev udviklet i 1900-tallet. Uden Bettino Ricasoli havde der sikkert ikke været noget, der hed "Chianti"-vin i dag.
I 2001 blev Barone Ricasoli vin og rødvin kåret som årets vingård i Italien af Gambero Rosso - et vinmedie, som anses for at være det vigtigste i Italien. I 2002 blev vingårdens chefønolog, Carlo Ferrini, også valgt som "årets ønolog" i Italien af Gambero Rosso. Han er den konsulent i Italien, som står bag flest "3 røde glas" vine i Italien, idet han har ansvaret for produktionen af nogle af de fineste vine i Toscana. Carlo Ferrini blev ansat i 1991 for at forbedre kvaliteten af vinene. Han foretog en del ændringer i marker og kælder. I 1995-96 blev resultaterne af det hårde arbejde synlige. Før var Barone Ricasoli blandt de 50 bedste vingårde, men efter 1995-96 kom firmaet nu på top ti-listen. Det betyder ikke, at Ricasoli er begyndt at slappe af og holdt op med at lave forbedringer, tværtimod forsøger Carlo hele tiden at gøre tingene bedre. Vi glæder os til fremtiden.