Pietro Rinaldi Barolo Monvigliero 2012
Pietro Rinaldi Barolo Monvigliero 2012
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Rinaldi er et familienavn, som klinger godt i enhver Barolo-elskers øre! Her en topanmeldt Barolo fra den fremragende enkeltmark, Monvigliero. 2012 kendes som årgang for sine friske og parfumerede Baroli.
Stilen er klassisk Barolo på Cru-niveau med modning på store, traditionelle fade. 100% Nebbiolo, 14,5% alkohol.
Lys rubinrød med orange skær. Intens parfumeret næse med viol, hindbær, kirsebær og brombær samt komplekse undertoner af lakrids, tobak, balsamico og læder. I munden fyldig med elegant syre og rank, poleret tannin. Lang finish, flot Barolo! Drikkeklar ved frigivelse (husk iltning!), men vil modnes med ynde over flere årtier.
94/100 Wine Enthusiast
“Boasting structure and elegance, this opens with earthy aromas of tilled soil, underbrush, woodland berry and a whiff of leather. The succulent palate shows juicy black cherry, crushed raspberry, white baking spice and chopped mint alongside firm, polished tannins. A pipe tobacco accent signals the close.”
94/100 John On Wine
"This is a beautiful expression of Barolo by the beautiful and legendary team at Corte. It opens with a fragrance of blue flower, forest floor, blue flowers and Indian. The aromas carry through to the palate with bright, compact fruit flavors and a slightly dusty feel. This is a beautiful version of the vineyard and vintage."
Prøv ung Barolo til fedtmarmoreret oksekød, lam, svampe, trøfler og modne oste. Nydes ved 17-18°C
2012 Barolo Monvigliero er fremstillet af 100% Nebbiolo fra Monvigliero-marken i Verduno. Sydvestvendte Cru Monvigliero er beliggende i 300 meters højde, med en jordbund af porøst, kalkholdigt ler. Gæret på ståltank med temperaturstyring. Modnet 18-22 mdr. i traditionel stil på store egetræsfade, og efterfølgende 6-8 mdr. på flaske inden frigivelse.
Bag vinen står Acienda Agricola Pietro Rinaldi fra Verduno-kommunen i det nordlige Barolo. En meget kvalitetsbevidst producent, som arbejder uden brug af plantegift, og som beskærer og høster med håndkraft. Det nybyggede vineri er udstyret med den sidste nye teknologi – fra temperaturstyrede ståltanke til skånsom pneumatisk vinpresse. Vinkælderen er opført med gulvvarme, så fadenes temperatur kan holdes konstant året rundt.