Passi di Orma 2017 Bolgheri
Passi di Orma 2017 Bolgheri
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Tenuta Sette Pontis kultvin Orma har fået sig en makker! Passi di Orma stammer fra samme vinmarker i Bolgheri, i smørhullet mellem giganterne Sassiscaia og Ornellaia!
Præcis som Orma et bordeauxblend, men her i en ekstra frugtig og tidligere drikkemoden stil!
Smagenote
Intens rubinrød med violette nuancer. Næsen frister med masser af modne røde bær, blåbær og brombær, samt dybe, luksuriøse strejf af lakrids og mokka. I munden lækker smooth med fornem fylde og renhed i frugten. Livlig syre og elegante, finkornede tanniner. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Passi di Orma 2017 Bolgheri
92/100 James Suckling
“A little loosely knitted right now, but it shows freshness and brightness. Medium to full body with firm tannins”
92/100 International Wine Report
" It opens to aromas of ripe blackberries, dark currant and red plums which are woven together with nuances of tobacco, roasted coffee and dried spices. The palate is full-bodied and well-structured with notable tannins present, but not intrusive, as it comes to an end with a long lingering finish. This is simply delicious now, but should show even better after a few years of bottle age."
92/100 Falstaff
"Intensives Rubinrot mit leuchtenden Purpur-Reflexen. Offene und duftige Nase nach frischen Himbeeren, dunklen Johannisbeeren, toll. Am Gaumen sehr offen und zugänglich mit viel Frucht, knackigem Zug und mittlerem Druck, wirkt ausgesprochen geschmeidig, leicht salziges Finale."
91/100 Vinous
"The 2017 Passi di Orma is a lovely second wine from Orma. Sweet red cherry, mint, blood orange and pomegranate are all pushed forward. Silky and pliant, with lovely fruit purity, this radiant, juicy Maremma red is absolutely delicious."
Anbefales til lam, rødt oksekød, grillet kød, vildtkød, and og kraftige pastaretter. Nydes ved 16-18°C
Passi di Orma 2017 er fremstillet på 40% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon og 25% Cabernet Franc. Et klassisk bordeaux-blend fra den maritime Bolgheri-zone ved den toscanske vestkyst. Mosten gærer temperaturstyret ved 28-30°C på ståltank i 18 dage. Modnet 6 mdr. på franske barriques samt 6 mdr. på flaske før frigivelse. Resultatet er en lækker frugtbetonet og tidlig drikkemoden udgave af samme producents Orma.
Om Orma og Tenute Sette Ponti
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn. Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modemagnat Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…