Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018
Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. "Valeri laver rigtig god Brunello, og hun kan også godt finde ud af at få en Cabernet Sauvignon til at hænge sammen" - WineWherever
"92 point. Perfekt kombination af tørhed og frugtsødme, som de formår at lave i Montalcino" - Mad & Monopolet
Bolgheri møder Brunello…!
Perpaolo stammer fra marker i Montalcino – klos op ad flere Brunello-marker - men er ikke en Brunello, da druesorten er 100 % Cabernet Sauvignon.
Det er langt fra første gang, at Cabernet Sauvignon ses i vinene fra Toscana. Bordeaux-druen anvendes også i verdensberømte supertoscanere som Tignanello, Sassicaia og Orma… Her er potent og cool Cabernet i bedste Bolgheri-stil.
Alle fans af Cabernet fra den nye og gamle verden kan roligt føje denne saftige og smagfulde vin til samlingen. Perfekt til at ældes i kælderen eller bare nyde nu…
Smagenote
Flot dybrød farve i glasset. Klassisk solbærfrugt træder øjeblikkeligt frem godt efterfulgt af blåbær og brombær i den velklingende bærsymfoni. Violer, orangeskal og lidt lakrids titter frem underneden frugten, der udfolder sig lag for lag. Mokka, vanilje og andre fadkrydderier runder oplevelsen af, der slutter med velafstemte tanninner og et listigt syrebid. En grafitagtig mineralitet kildrer tungen. Yderst vellavet ’’fuldblods’’ Cabernet! Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Server med okse- eller kalvekød. Gerne gode røde bøffer, eller langtidsstegt mørbrad. Nyd vinen ved 16-18°C.
Perpaolo 2018 er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon fra udvalgte marker i Montalcinos ”Brunello-land”. Vinen har elegant tanninstruktur og luksuriøse eksotiske krydderier fra 10 måneders modning på 225 liters barriquefade.
Anmeldelser af Perpaolo 2018
93/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Valeri laver rigtig god Brunello, og hun kan også godt finde ud af at få en Cabernet Sauvignon til at hænge sammen. Selv som en relativt ung vin kommer den godt ud af glasset med noter af solbær, fyrretræ, frisktbrygget kaffe og bitter mørk chokolade. Fyldige modne tanniner, godt med syre og en lang og kompleks eftersmag. Vil udvikle sig positivt over de følgende år."
92/100 Mad & Monopolet
"Molino di Sant'Antimo Perpaolo har jeg smagt i adskillige årgange og er aldrig blevet skuffet. Den er lavet på 100 % Cabernet Sauvignon, og det holder 100 %. Prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 stk., og det kan du roligt købe. Vinen har en perfekt kombination af tørhed og frugtsødme, som de formår at lave i Montalcino. I næsen har den et perfekt mix af solbær, brombær, tobak og mørk chokolade. I munden har den fyldig smag af modne mørke bær kombineret med blide tanniner, som giver den perfekte syre. Jeg kan undre mig over, at de store anmeldere “nøjes” med 90 point, da den burde ligge højere"
91/100 WinesCritic.com
"Rustic on the nose with intense and deep notes of black plums, crumbled tobacco and wet earth. Medium-full body, good quality tannins, still biting at the moment and a luminous and brilliant finish. Character and style for this pure Cabernet Sauvignon made in Montalcino."
90/100 James Suckling
"A red with medium to full body and medium tannins that are chewy and rich. Chocolate, tobacco and hazelnut finish. Slightly bitter at the end. Needs a year or two to come together"
Om Molino di Sant’Antimo
Molino di Sant’Antimo tilhører eliten af Brunello-producenter. For 40 år siden var Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skabte topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder Carlo at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin. Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. I dag laves husets vine af Carlo Vittoris datter, Valeri. Trods imponerende ratings - helt op til 97 point – har familien Vittori bibeholdt et meget sympatisk prisniveau. Både for Brunello og for husets populære supertoscanere, Asso og Perpaolo.