Menorval Calvados X.O. Trés Vieux
Menorval Calvados X.O. Trés Vieux
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Calvados X.O. kræver ifølge loven 6 års fadmodning. Menorvals udgave er fadmodnet hele 15 år i gennemsnit – og en del af blendet er mere 25 år gammelt..!
Skabt på destilleret cider fra mere end 120 forskellige æblesorter, hvoraf flertallet kun findes i Normandiet. En smagsoplevelse, man sent glemmer...
- Leveres som afbilledet i elegant gaveæske.
Smagenote
Mørk ravfarvet og med stor aromatisk kompleksitet i næsen: bagte æbler, marcipan, mandler, ristet hasselnød, honning, muskatnød, kanel og flødekaramel. I munden lækker blød, cremet og elegant så ikke et øje er tørt. En moden Calvados med stor finesse og personlighed.
Anmeldelser af Menorval Calvados X.O. Trés Vieux
90/100 Wine Enthusiast
“A lighter take on Calvados, look for pear and baking spice on the nose and a dry palate marked by honey, cedar, lemon peel and almond. The finish perks up with gentle lavender, nutmeg and cayenne.”
90/100 Whisky & Rom
- Nydes ”ren” efter et godt måltid. Genial ledager til æble- og pæretærter med kanel.
Historien om Ménorval Calvados starter i de tidlige 1960’ere, hvor Prunier Cognacs daværende Master Blender, Claude Burnez, bliver opfordret til at skaffe ekstra god Calavados til det kvalitetsbevidste japanske marked.
Det lykkes Claude at finde en samarbejdspartner i Normandiet, som kan matche Pruniers strenge kvalitetsstandarter i forhold til råvarevalg, destillation og fadmodning. Og hermed opstår Ménorval Calvados.
Ménorval fokuserer på frugt fra Normandiets fineste dyrkningsområder (Pays d’Auge, Domfrontais), da man ønsker at fremelske Calavados-produkter med ægte finesse. For at opnå maksimal diversitet af de cidere, som destilleres, anvender Ménorval mere end 120 forskellige æblesorter. Flertallet af disse er ældgamle sorter, som ikke findes andre steder på planeten!
Prunier får sine Ménorval-destillater opbevaret i separate fadkældre, så modningen og kvaliteten holdes uden streng kontrol. Ménorval anvender 12 til 20 år gamle 400 liters fade. Ligesom med Pruniers Cognac blendes Ménorval Calvados først, når hver komponent har opnået optimal modning. Dermed maksimeres såvel kvaliteten og kontinuiteten af det enkelte blend.