Medici Ermete Nebbie d’Autunno Malvasia Dolce 2022
Medici Ermete Nebbie d’Autunno Malvasia Dolce 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Som sød og perlende Moscato d’Asti… bare meget, meget bedre!
Nebbie d’Autunno fra det norditalienske stjernenavn Medici Ermete er ganske enkelt fortryllende lækker. Nebbie er ikke alene utrolig alsidig, den byder også på seriøs premiumkvalitet fra enkeltmark. Vi taler altså helt forrygende value-for-money!
Nebbie d’Autunno betyder ”efterårståge”. Vinen navn hentyder til de omhyggeligt senhøstede Malvasia di Candia-druer, der giver vinen sin imponerende aromarigdom og forførende sødme. Det hele toppet med frisk finesse og rislende bobler.
En italiensk festvin par excellence… som klarer alt fra velkomst til chokolade, is kransekage og frugtdesserter med bravur!
Smagenote
Ved ophældningen elegant strågul med gyldne nuancer. Næsen er herligt rig og aromatisk med intens duft af honning, hyldeblomst, mandarin, fersken, abrikos og citrus samt krydrede hints af vanilje og marcipan… I munden rig og lækker frugtsød, men samtidig let perlendeog med en herlig frisk, vibrerende undertone. Lang, letkrydret finish. Drik nu, eller gem 2-3 år fra høståret.
Nyd den som frisk og delikat sødmefuld aperitif - eller til frisk frugt, cheesecake, kransekage, frugttærter samt isdesserter med frugt. Servér ved 6-8°C.
Nebbie d’Autunno er fremstillet af 100% Malvasia di Candida fra det centrale Emilia-Romagna, også kendt som ”Lambrusco-land”. En historisk druesort, hvis berømmelse strækker sig tilbage til de gamle grækere. Druemosten spontangærer under tryk, for at bevare et let perlende udtryk. Gæringen afbrydes ved filtrering, når vinen opnår 4% alkohol samt et restindhold af sukker på 117 gram pr. liter.
Om Medici Ermete
Året er 1890. Det bliver et afgørende år for Medici-familien, for her beslutter Remigio Medici, som i forvejen ejer tre meget succesfulde tavernaer, at grundlægge et vineri. Sønnen Ermete udvider familieforetagendet yderligere, og derefter tager det for alvor fart under sønnerne Valter og Giorgio, der begynder at eksportere vinene og udvider brandet. Deres lange historie starter her.
’’Lambrusco-boomet’’ er på sit højeste i 1970’erne, hvorefter det i slutningen af 80’erne begynder at gå tilbage, hvor Lambrusco mister sit gode navn, fordi der eksporteres en lang række vine af tvivlsom kvalitet. På dette tidspunkt ligger fokus på kvantitet frem for kvalitet.
Det bliver den fjerde generation af Medici-familien, Alberto og Pierluigi Medici, der kommer til at revolutionere produktionen af Lambrusco. De genplanter markerne og begrænser udbyttet væsentligt vha. streng selektion af druer, og i 1993 bliver en af markerne ved navn ’’Concerto’’ tildelt cru-status.
Huset har hovedsæde i hjertet af Emilia-Romagna i Reggio Emilia, hvor det italienske flag blev ’født’, og som desuden kendes for deres rige gastronomi og madvarer som parmesan, parmaskinke og balsamicoeddike.
I dag ejer Medici-familien omkring 80 hektar vinmarker i Emilia-Romagna, der alle dyrkes økologisk, og de eksporterer til mere end 70 lande i verden; et bevis på deres succes og ekstreme dygtighed inden for Lambrusco-produktion, som familien efterhånden har solid erfaring med. Medici Ermete, der har specialiseret sig inden for Lambrusco-produktion, nyder stor anerkendelse for deres vine i hele verden.