Markowitsch, St Laurent Rothenberg 2011
Markowitsch, St Laurent Rothenberg 2011
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
St-Laurent har længe været omgærdet af spekulationer om sit eventuelle slægtsskab med Pinot Noir. Seneste DNA-forskining (New Zealand, 2014) konkluderer, at St-Laurent er opstået ved en naturlig krydsning af Pinot Noir og Savagnin.
Markowitsch’ topanmeldte udgave, fra det sydvestvendte Rothenbergs røde, jernholdige grus, er modnet 15 mdr på nye franske barriques. Som vin betragtet er St-Laurent – lidt firkantet sagt – en Pinot Noir på steroider: samme finesse, men med dybere farve, større smagsintensitet samt lidt Syrah-agtig, ”dyrisk” vildskab.
Medium rubinrød. Herlig intens og meget kompleks næse, som forener friske hindbær, sorte kirsebær og brombær med vegetabilske overtoner (sorte oliven og drys fra peberbøssen) samt tobak-, røg- og kaffenoter fra fadet. Begyndende råt kød, læder og skovbund fra modningen på flaske.
I munden har vinen lækker blommefylde, en madvenlig syre (med volatilt ”kick” af balsamico) og bløde tanniner. Fornem finish med mineralsk strejf af tjære. En meget spændende og perfekt drikkemoden Sankt Laurent fra øverste hylde!
92/100 René Langdahl Jørgensen, GASTRO NOV. 2018
"Forbavsende dybfarvet for en sankt laurent, noter af jernoxid, tørret kirsebær, min farmors jordbærgrød, læder, mentol og antydning af kamfer. [...] Intensiteten er fornem, og det er herligt at have adgang til moden sankt laurent."
90/100 Falstaff Magazin
17,5/20 Vinaria Zeitschrift
Anbefales til and, vildt, lam, oksekød, charcuterie, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 15-17°C.
Siden løsrivelsen fra Donauland/Wagram (1993) har den 900 hektar lille østrigske vinregion Carnuntum, beliggende mellem Wien i vest og den slovakiske grænse i øst, gjort international kometkarriere med sit såkaldte ”rødvinsmirakel”.
Klimaet er kontinentalt med ekstreme temperaturudsving, men grundet variationer i jordbund og eksponering samt mild indflydelse fra Donau i nord og Neusiedler See i syd, muliggøres – nærmest mirakuløst – optimal smagsmæssig modning af alt fra (lokale) zweigelt og st-laurent til (internationale) pinot noir, merlot og cabernet.
Fællesnævneren er ambitiøse, sensationelt frugtige og dog elegante rødvine med modne tanniner, og ingen leverer varen bedre end unikummet Gerhard Markowitsch. Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog han i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” (Falstaff Magazin).
Anerkendelsen er forlængst vokset til internationale proportioner: Østrigs bedste rødvinsproducent? I hvert fald frigiver Markowitsch fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn den ene topanmeldelte vin efter den anden: fra Bordeaux-inspirerede kultcuvéer (”M1”, ”Rosenberg” og ”Redmont”) til DRC-besejrende Pinot Noir (”Reserve”) og overbevisende enkeltmarks St-Laurent (”Rothenberg”).
Glemte vi den regionale Zweigelt-specialtet ”Rubin Carnuntum”, ”Grüner Veltliner Alte Reben” og ”Chardonnay Schüttenberg”? 90+ over hele linjen!
Passer godt til