Markowitsch Redmont 2018
Markowitsch Redmont 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. Ripe plums, a touch of chocolate, dark berries” – Falstaff
Er du til supertoscanere og stor Bordeaux, så er Redmont rødvinen for dig!
Gerhard Markowitsch, kåret som Østrigs bedste winemaker, har arrangeret dette internationale topmøde mellem Pomerol-druen Merlot og de lokale druefavoritter Blaufränkisch og Zweigelt.
Redmont har navn efter det magre røde grus på den sydvendte enkeltmark Rothenberg, og i kælderen forkæles enkeltmarksvinen som en Brodeaux Cru Classé med 18 måneder lang lagring på små franske barriquefade.
Forvent friskhed, elegance og masser af power – for i rødvinsåret 2018 delte de østrigske vejrguder ekstra rundhåndet ud af frugtrigdommen og smagskoncentrationen.
Smagenote
Allerede i glasset mørk og majestætisk... Næsen har oceaner af power! Violer, orangeskal, blå blommer og fuldmodne bromær, med lækre urtestrejf af mynte og eukalyptus, møder kaffe, chokolade, lakrids og cedertræ fra den lange fadlagring... I munden smooth og kødfuld med rødvinsårgangens naturligt magtfulde powerfrugt i højsædet... Luksuriøse krydderier og bøfvenlige tanniner maser sig godt frem i den store finale - der altså bare hænger tæskeflot sammen! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Markowitsch Redmont 2018
93/100 Falstaff
“Deep dark ruby garnet, violet reflections, delicate brightening of the edges. Ripe plums, a touch of chocolate, dark berries, delicately spicy, candied violets and orange zest. Good complexity, dark cherries, extra-sweet, firm tannins, light-footed, a delicately spicy food companion with potential.”
90/100 James Suckling
” Both seriously ripe and slightly herbaceous. A bold red, offering no shortage of creme caramel, blackberry jam and red toffee apples. Full-bodied and mouth-puckering, steaming through luscious layers of stocky tannins. A little overdone, but still fun and very drinkable. Zweigelt, blaufränkisch and merlot.”
4 stjerner Vinaria
Nyd den til steaks lam, vildt, and, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Redmont 2018 er fremstillet på et blend af 55% Zweigelt, 25% Blaufränkisch og 20% Merlot fra den grus- og jernholdige enkeltmark Rothenberg. Druerne håndhøstes ad flere omgange. Mosten gærer spontant ved 30-32°C med 14 dages udblødning af drueskallerne. Vinen modner 16 mdr. på små franske egetræsfade.
Om Markowitsch
Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…