Markowitsch Blaufrankisch 2021
Markowitsch Blaufrankisch 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Klasse fornægter sig ikke… Lad dig ikke snyde af den attraktive pris!
Selvom Gerhard Markowitsch er hyldet som Østrigs bedste winemaker og har opnået perfekte 100 point for sit verdensberømte Merlot- og Blaufränkisch-blend, M1, så kan du her opleve mesterens 100% Blaufränkisch med kostbar barriquemodning til ren foræringspris.
Vinen er fortjent topanmeldt i tidligere årgange og har længe været totalt udsolgt.
Nu har vi skaffet nogle få kasser af røverkøbet i den dugfriske årgang 2021. Først til mølle!
Smagenote
Ved ophældningen dyb kirsebærrød med frisk lilla kant… Næsen lover klassisk Blaufränkisch med fræk duft af violer, vilde hindbær, skovbund, brombær, sorte kirsebær og blommer, der løftes med komplekse urter, sort peber og fadets luksuriøse nuancer af mokka, engelsk lakrids og chokolade… Rødvinen glider smooth og ren over tungen, hvor den vibrerende kirsebærfrugt nærmest får smagsløgene til at danse i begejstring. Eftersmagen tager stikket hjem med stor friskhed, aftemte tanniner samt fine nuancer af sort peber, lakrids, skovbund, ny læder og pikante urter. Sådan smager rigtig Blaufränkisch! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Markowitsch Blaufränkisch
92/100 Wine Enthusiast (årg. 2015)
“A touch of promising reduction still hovers on the nose. The palate is both firm and fruity. This wine is gorgeously ripe, with aromatic fruit captured at the perfect moment. It has grip and muscle, along with juicy, firm freshness that lets the dark and almost brooding black cherry, blueberry and blackberry fruit speak. On the finish, peppery spice appears amid the berries and bright freshness.”
92/100 Falstaff (årg. 2017)
”Dark ruby garnet, violet reflections, delicate rim lightening. Fine roasted aromas, a hint of nougat, delicate red berry confit, ripe black cherries, orange zest. Juicy, elegant, velvety tannins, fruity-sweet of blackberries, mineral, tightly woven on the finish, sticks very well, sure potential.”
Nyd den til saftige steaks, charcuteri, simremad, vildt, fuglevildt, andebryst, kraftige pastaretter og karakterfulde oste. Servér ved 15-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Blaufränkisch – uden sammenligning den mest prestigiøse østrigske rødvinsdrue. Gerhard Markowitsch laver sin Blaufränkish på håndhøstede druer fra et sandet terroir med ren kalksten i undergrunden. Mosten gærer ved 30-32°C med 12 dages macerationstid, der trækker dyb farve, smag og tannin fra drueskindet, inden rødvinen fuldendes på luksuriøse 225 liters franske barriquefade.
Om Markowitsch
Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…