Maria Sanzo Albariño Rias Baixas 2017
Maria Sanzo Albariño Rias Baixas 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Fuld fanfare! María Sanzo brager igennem med sin aromatiske profil og pivfriske syre.
Fra Rodríguez Sanzo – kåret som Spaniens bedste vineri i 2013!
Smagenote
Albarinodruen er rygraden i denne herlige vin fra Rias Baixas i Nordspanien, der overrasker med et interessant tvist af eukalyptus som en farverig ledsager til de klassiske noter af æble, nektarin, honningmelon, pære og citrusfrugter. Markerne ligger nemlig gunstigt placeret ved siden af en skov fyldt med eukalyptustræer, hvilket på fineste vis kommer til udtryk i vinen. Vinen kommer godt i mål med en lang og let saltet afslutning, der rundes af med et lille pikant bid på tungen. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Nogle mener, at Albarino er en Riesling look-alike, mens andre sammenligner den med en lys og lettere udgave af Viognier. Men Albarino er helt sin egen. Som en vaskeægte fugl Fønix ændrer vinen drastisk karakter i takt med opvarmningen i glasset fra mineralsk og citruspræget til varm og eksotisk. Lad derfor gerne vinen stå og oplev udviklingen!
Anmeldelser af Maria Sanzo Albariño Rias Baixas 2017
91/100 Vivir el Vino
★★★★★ Vinavisen
"Albariño-druen er en dejlig drue, der her igen leverer en hvidvin med mange facetter. Med sit lille bid i slutningen er den en glimrende madvin." (Vurderet ved en tilbudpris på 89,95)
Vinen er ideel til ’’alt godt fra havet’’, vegetarretter, lyst kød eller lette salater, og den fungerer godt som mundrenser til olierede eller cremede fiskeretter med rejer, blæksprutte, krabbe og kammuslinger mm. På grund af dens mineralske karakter vil vinen især komme til sin ret sammen med mad med citruspræg og/eller urter.
Maria Sanzo Albariño Rias Baixas 2017 har gennemgået en kold maceration i 12 timer. Derefter overføres vinen til rustfrie ståltanke, hvor fermenteringen foregår ved 16 grader i 30 dage for at bevare de frugtige aromaer i vinen. Undervejs gennemgår vinen en proces, der kaldes for batonage, hvor den omrøres med bærmen. Det giver mere karakter og større fylde.
Rodríguez Sanzo er et familieejet vinfirma, hvis vine er repræsenteret i hele 25 lande. I det køligere og fugtigere Nordspanien, hvor klimaet er ideelt til dyrkning af hvidvinsdruer, fremstiller de vin med stor teknisk behændighed.
Ambitionerne om bæredygtig produktion er tårnhøje – både i markarbejdet, men også i selve vineriet, hvor de stræber efter at fremstille vine, der er mere naturlige: Mærkesag nr. 1 for vinhuset.
Den ambitiøse Rodríguez Sanzo arbejder sammen med et mindst ligeså dedikeret team af højtkvalificerede medarbejdere, der sammen forsøger at udtrykke det unikke ved hver enkelt mark.