Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2016
Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 points. Delicious now, but better after 2022” – James Suckling
"94 point. Smagen er tæt, fyldig, intens ...Flot vin" - Houlberg
"94 point. En vin, som spiller på alle tangenter..." - Mad & Monopolet
DETTE GLAS VIL DU IKKE GÅ GLIP AF!
Vild med Pagina Uno og Felipe Staiti Vertigo? Her har du samme vinmagers magisk matchende Malbec-blend til - undtagelsesvis - klart billigere pris!
James Suckling tabte underkæben og lovede endnu højere verdensklasse efter 2022. Vi har gemt verdens sidste flasker, så DU kan opleve 100-point-stjernens signaturvin i sjælden drikkemoden alder.
Årgangen er den historisk vilde 2016, som med 96 point i Parkers årgangstabel har sat en Mendoza-standard, der ikke er overgået siden. 2016 er nu udsolgt grundet en kultvinsproduktion på sølle 650 kasser. Vi har gemt verdens sidste flasker!
Men se lige hvad de i hjemme i Argentina må bøde for samme vin i mindre årgange…
Som Bordeaux i eksklusiv luksusklasse... Argentinas første 100-point-winemaker, Marcelo Pelleriti, pumper druerne direkte ned i 225 liter egetræsfade, som placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige kultvin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som 100-point-winemakeren har taget med sig fra Pomerol og St-Émilion.
Smagenote
Dramaet griber fat i dag allerede ved ophældningen… Mørk lilla, ja, nærmest kulsort i glasset! Næsen følger flot op med lækker duft af violer, knuste sten, læder, peber, skovbund og saftig bærfrugt, der spænder hele vejen fra fine friske hindbær og brombær til powerfuld solmoden cassis. I baggrunden trænger fadnoterne sig på med luksuriøse strejf af sød pibetobak, chokolade, kaffe og vanilje… I munden smooth, fyldig og intens med elegant mineralsk friskhed samt flotte, madvenlige tanniner. Enormt flot finish – og kom så lige med den bøf!! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Marcelo Pelleriti Selection Blend of Terroir 2016
94/100 James Suckling
”A firm, precise red with blackberries and olives. Floral undertones. Medium body and silky tannins that caress your palate. Shows length and finesse. Focused and pretty. Delicious now, but better after 2022”
94/100 Houlberg
"Det dufter sgu godt ... sådan en blanding af noget skovbund, læder, umami, ristede champignon og bagte kastanjer samt en mørk frugt med solbær, brombær, sorte oliven, tørret kød, oksefond, cedertræ og tydeligt fadpræg af chokolade, kakao, tobak, kaffebønner, noget saltlakrids, lidt vanilje og kanelstænger. Smagen er tæt, fyldig, intens ... og samtidig med en kølig syre, lidt peber og tørre tanniner, som dog også samtidig virker frugtrige med en vis sort te bitterhed, tranebær, solbær og lysere hindbær. Det er blødt, cremet og ganske elegant ... syren holder hele vejen igennem og er med til at give lang eftersmag. Flot vin ... 94 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 399,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 349,95 kr."
94/100 Mad & Monopolet
"Argentina er vild med den franske drue Malbec, og tit oplever man ægte powervin, hvor denne drue udgør hele orkestret. I denne vin er den på et blend, hvor der også er brugt Syrah og Cabernet Franc. Det giver en vin, som spiller på alle tangenter. Duft af mørk moden frugt som brombær og solbær samt svampe, skovbund, vaniljetobak, espresso og finsk lakrids. Det spiller, og finalen kommer i munden, hvor den er blid, cremet og fyldt med poleret frugt samt en fin friskhed og mineralitet, som skaber balance og styrer den uden om at blive “bamsetung”. Vild vin for dig der elsker de fyldige og store vine."
93/100 Wine Enthusiast
"A nose of cassis, liquorice and spices introduces a silky palate with flavors of leather, tobacco and ripe black fruit. It's savory with rosemary and toasted oak flavors firmly persistent in the fresh finish."
Denne kraftfulde Malbec anbefales til krogmodnet rødt oksekød, lam og barbeque. Nydes ved 16-18°C.
Marcelo Pelleriti Blend of Terroir 2016 er fremstillet på en blend af 54% Malbec, 26% Syrah og 20% Cabernet Franc, som 100 point-winemakeren Marcelo Pelleriti håndhøster i 1000 meters højde i Uco Valleys to kalkholdige subzoner, Altamira og La Consulta.
Den strenge druesortering efterfølges af koldmaceration ved 8 °C, inden 10-15 dages spontangæret mikro-vinifikation på 225 l. franske egetræsfade (inspireret af 100 pont-slottet Chateau La Violette i Pomerol). Pigéage samt rotation af fade optimerer udtrækket af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen modner 16-22 mdr. på små franske fade, heraf 20% helt nye, samt 18 mdr. på flaske.
Om Marcelo Pelleriti
Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.