Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“97 points. Very fine, creamy tannins that are long and polished. Finesse and beauty at the end.” – James Suckling
“95 points. ‘The best Bordeaux Blends of the year’” – Tim Atkin
“94 points. There is power, ripeness and freshness on the modern nose that is well-oaked with notes of plums and violets.” – Robert Parker (tidl. Årg.)
“4,5 stjerner fra over 500 bedømmelser” – Vivino
A timeless masterpiece meticulously crafted through rigorous selection at every stage of its development. . This wine is the culmination of unparalleled expertise, unwavering commitment, and profound passion, promising an exceptional journey through Argentine terroir and tradition. – Marcelo Pelleriti, winemaker og ejer.
En af Sydamerikas største vine… Til sensationel chokpris hos Supervin!
Marcelo Pelleriti har tidligere lavet 100 points Pomerol i Frankrig og i hjemlandet Argentina. Han har en klar målsætning om at skabe “The Grand Cru of the new world”.
Med sin eksklusive mikroproduktion af ”Grand Cuvee” har han i årgang 2019 skabt en vin, der kan konkurrere med selv de bedste Cru Classé-vine i Bordeaux. For slet ikke at tale om de bedste vine i hele den nye verden.
Med astronomiske 97 points fra James Suckling opnår ”Grand Cuvee” samme bedømmelse i årgang 2019 som ”Cheval des Andes” – en af de mest eftertragtede og ekstremt dyre vine fra Argentina. Denne imponerende bedrift understreges af Tim Atkin, der udråber Marcelo Pelleritis flagskib som et af de bedste Bordeaux blends i verden.
Kigger vi på Vivino, så hitter vinen med vanvittige 4,5 stjerner fra mere end 500 vinentusiaster.
”Grand Cuvee” er creme de la creme fra Marcelo Pelleriti, der anvender 70 % Malbec og 30 % Cabernet Franc fra 3 forskellige topmarker i Argentinas bedste vinregion, Mendoza. Der bruges i alt 20 af de bedste fade (14 med Malbec og 6 med Cabernet Franc) til denne mikroproduktion, som i alt giver blot 4.000 flasker årligt. Vinen modner først 24 mdr. på franske barriquefade, hvorefter vinen aftappes og lægges i kælderen, hvor den modner yderligere i hele 30 måneder inden, at topvinen sættes til salg. Et Malbec-mesterværk med masser af smagsintensitet, men samtidig med elegance og finesse fra Cabernet Franc-druen.
Nu kommer vi til det mest utrolige… Prisen.
På Wine Searcher ligger gennemsnitsprisen på godt 700 kroner (uden moms og afgifter). Takket være vores årelange samarbejde med Marcelo kan vi nu præsentere den unikke luksusvin på det danske marked til en pris, der sender chokbølger rundt til mange vinhandlere rundt i verden, der sælger ”Grand Cuvee”.
Smagenote
”Grand Cuvee”-flagskibet fylder glasset med en imponerende dyb brombærrød farve, der emmer af storhed. Næsen afslører en afgrundsdyb kompleksitet med violparfume, eksplosive brombær, solbær og hindbær, der møder knust sort peber, røget kød, bitterchokolade, kaffe, cigarkasse, våd skovbund, grafit, engelsk lakrids og mynte… Det her kunne lige så vel være bouqueten på en højt rangeret Cru Classé! Topvinen lander i munden med den mest polerede frugt du kan forestille dig takket være den ressourcekrævende mikro-vinifikation i kælderen hos Marcelo. Smagen har masser af mørke bærfrugter, der er pakket ind luksusfadnoter af chokolade, vanilje og cedertræ fra de franske barriquefade. Eftersmagen har længde og x-faktor som man forventer af en kultvin med våd skovbund, mineralitet og bøfvenlige tanniner til de næste 20 år. En af Sydamerikas største rødvine til regulær chokpris. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Anmeldelser af Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
97/100 James Suckling
“Fragrant aromas of lead pencil, blackberries, blueberries, ink, graphite and some charcoal. Medium- to full-bodied with very fine, creamy tannins that are long and polished. Finesse and beauty at the end. A selection of the 20 best barrels of the vintage. It’s 70% malbec and 30% malbec co-fermented with cabernet franc. Grapes from La Consulta, Altamira and Agrelo. Lovely now but will be even better in three or four years.”
95/100 Tim Atkin - Best Bordeaux Blends of the Year
94/100 Robert Parker (tidl. årg.)
” The new 2011 Cuvée Especial is an 80/20 blend of Malbec and Cabernet Franc fermented together in used barrels and matured in them for 24 months. The fruit is mainly from Altamira and there is a part from La Consulta too. There is power, ripeness and freshness on the modern nose that is well-oaked with notes of plums and violets. The palate is full-bodied, has earthy tannins and a nice texture that ends dry with that earthy, chalky and austere minerality from Altamira. This will be much better with more time in bottle as it has all the ingredients for nice evolution in bottle. A powerful red blend 4,000 bottles produced.”
4,5 Vivino (531 bedømmelser – gennemsnit over alle årgange)
Nyd den til de bedste bøffer af oksekød. Perfekt med bearnaise! Går også fremragende til lam og alle typer kød fra grille samt til julens tunge retter. Nydes optimalt ved 16-18°C
Marcelo Pelleritis kultvin er skabt på et blend af 70 % Malbec og 30 % Cabernet Franc, der høstes fra 3 forskellige topmarker La Consulta, Altamira og Agrelo. Alle markerne ligger i den argentinske verdensklasseregion Mendoza, som ligger godt en kilometer over havets overflade. Alle druerne høstes ved håndkraft, hvorefter de dobbeltsorteres ved ankomst til vineriet så kun de bedste druer finder vej til husets flagskib. Mosten gærer på franske barriquefade (mikro-fermentering), en meget arbejdskrævende og kostbar metode, som kendes fra de dyreste vine i Bordeaux. Fadene roteres jævnligt for at fremme udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Der bruges i alt 20 af de bedste fade (14 med Malbec og 6 med Cabernet Franc) til denne mikroproduktion, som i alt giver blot 4.000 flasker årligt. Vinen modner først 24 mdr. på franske barriquefade, hvorefter vinen aftappes og lægges i kælderen, hvor den modner yderligere i hele 30 måneder inden, at topvinen sættes til salg.
Om Felipe Staiti
Felipe Staiti Wines er et familieejet vinery, der producer vin i Uco Valley, Mendoza (Argentina) samt i Veneto (Italien). Felipe, familiens frontfigur, startede projektet i 2012 – i tæt samarbejde med sin gode ven, den berømte 100 points-winemaker, Marcelo Pelleriti.
I starten af 1900-tallet flyttede Staiti-familien fra Italien til Argentina, og derfor har Felipe og hans to sønner bevaret et meget stærkt bånd til Italien og den italienske kultur. I 2014 flyttede 3. generation af familien således tilbage til Italien – og påbegyndte produktionen af den lækre mousserende vin, Famiglia Staiti Prosecco DOC.
Felipe passer sideløbende sin musikkarriere. Han er en succesfuld rock guitarist, som flere gange er nomineret til Grammy-priser med sit latin rock band: Los Enanitos Verdes.