Manzone Barolo Gramolere 2016 MAGNUM
Manzone Barolo Gramolere 2016 MAGNUM
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95 points. Wow..." - WinesCritic.com
"93 points. This is your Barolo for a lean cut of steak." – Robert Parker
”92 points. It is an engaging, alluring wine full of charm.” - Vinous
Endelig er den her. Manzones magiske Barolo fra enkeltmarken Gramolere. I årgangen, der er udråbt som århundredets bedste af anmeldere og vinjournalister. For Wine Enthusiast kan det ikke bliver vildere, og de uddeler hidtil usete 99 point til Barolo-årgangen.
Mange husker Manzones Gramolere fra forrige årgang, hvor den blev kendt efter en blindsmagning med vinanmeldere og Barolo-eksperter. Her blæste Gramolere alle de andre, og langt dyrere konkurrenter, af banen. Du finder linket til smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L
Barolo-eksperten Antonio Galloni rangerer Cru Gramolere som et ”Outstanding” terroir, der hos referenceproducenten Manzone giver en notorisk maskulin Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Glæd dig til ekstraordinær Barolo fra jubelåret 2016 – her eksklusiv magnum-udgave, der leveres i original trækasse.
Smagenote
Den mørke farve i glasset lover monstrøs og maskulin Barolo! I næsen venter en intens og kompleks duft af rosenblade, kirsebær, blomme, tobak, jordbund, tjære, lakrids, mokka og mynte. Man kunne dufte til her i timevis! Smagen er om muligt lige så koncentreret og kompleks som duften. Den imponerende frugtfylde suppleres af en lækre strejf af lakrids. Trods sin imponerende mineralske og fadkrydrede kompleksitet byder Barolo'en på oceaner af ungdommelig frugtcharme. Formidabel enkeltmarks-Barolo i unik årgang... Drik nu med iltning, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Manzone Barolo DOCG Gramolere 2016
95/100 Winescritic.com
"Floral and vibrant on the nose, it offers beauty in hints of rose petals, white musk, wet geraniums and white pepper. In the background a brightness is released thanks to the presence of white flowers reminiscent of hawthorn and jasmine. Full body, enveloping and sinuous on the palate it shows perfectly ripe tannins and a sweet finish with a noble and essential finish. Wow..."
93/100 Robert Parker
From another celebrated vineyard site in Monforte d’Alba (planted to 30-year-old vines), the Giovanni Manzone 2016 Barolo Gramolere shows a degree more intensity and darkness compared to the slightly more streamlined Castelletto. The difference is minimal, bit I get a bit more volume and soft fruit on the bouquet here with summer cherry and plum, backed by classic Nebbiolo aromas of ferrous earth and licorice. The Manzone team opts for long skin maceration times lasting up to 40 days, and the wines age in bottle and tonneaux. This is your Barolo for a lean cut of steak.
92/100 Decanter
A decidedly savoury Barolo, this is laced with iron, underbrush and autumn leaves. Youthful, chewy tannins dominate the palate and need some time to integrate, though tangy acidity keeps this robust wine lifted. Finishes with a smoky toastiness.
92/100 James Suckling
A finely textured 2016 Barolo, showing cherries, berries and mild hazelnuts with just a hint of citrus. Medium-bodied with fine tannins and a beautiful finish. Really builds on the palate. Drink after 2022.
92/100 Vinous
The 2016 Barolo Bricat is a very pretty, gracious wine. Sweet floral, spice and red berry fruit are all nicely lifted, with a hint of new oak that lingers in the background subtly. A wine of aromatic nuance and mid-weight structure, the Bricat will drink well right out of the gate. It is an engaging, alluring wine full of charm.
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Barolo Gramolere 2016 er fremstillet på 100% Nebbiolo fra Barolo-kommunen Monforte d’Alba, nærmere bestemt den syd- og sydvestvendte ”Cru Gramolere”. Mosten gærer med 40 dages udblødning af drueskallerne, og vinen modner 30 mdr. på et mix af store fade og 500 liters tonneaux-fade. Vinen er aftappet uden filtrering og afrundes yderligere 10 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Giovanni Manzone
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.