Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2022
Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92 points. Deliciously fresh. Real barbera here.” – James Suckling (tidl. årg.)
"91 point. Barberadruen er kendt for sin læskende mundfylde, frugtige udtryk og elegante saftighed - præcis sådan er denne fra Manzone." - Mad & Monopolet
"90 point. Frisk duft, helt klassisk ... Herlig snerrende syre i smagen, god fylde og frisk eftersmag med syre, tannin og kirsebær." - Supervin
”Manzone is among the estates in Barolo that has the potential to ascend into the realm of the truly elite.” – Antonio Galloni
"Gramolere Sottana produces important Barberas with exceptional character and structure, showing outstanding complexity and enviable ability to withstand time." - Mauro Manzone
Enkeltmarks-Barbera fra et af de dygtigste vinhuse i prestigiøse Monforte d’Alba!
Ja, Manzone skaber Barolo i verdensklasse, men familien lægger navn til andre piemontesiske specialiteter såsom dette "Best Buy" af en bærsaftig Barbera d’Alba.
Familien Manzone selekterer sine Barbera-druer fra det nedre Sottana-afsnit af Monforte d'Albas berømte Barolo-mark Cru Gramolere. Hældningen på verdensklasse-terroiret er så så stejl, at alt markarbejde på et må ske med de bare næver!
Barberaen spontanfermenterer med terroirets egen gær inden modningen på ståltank og egetræsfade. Med inspiration fra biodynamikken sker aftapningen ved aftagende måne.
Som resultat byder den elegante rødvin på tårnhøj frugtkvalitet uden at gå på kompromis med de forfriskende, mineralske og gastronomiske kvaliteter.
Winemaker Mauro Manzone ynder at hive sin Barbera d’Alba Le Ciliegie op fra kælderen, når der står tagliatelle, ravioli eller lyst kød på familiens bord. Også flot til pizza og tapas!
Smagenote
Manzone Le Ciliegie 2022 funkler elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover fremragende Barbera d’Alba med ungdommelige aromaer af violer, tørrede roser, vilde hindbær, kirsebær og blommer, der følges på vej med diskrete strejf af urter, svesker, engelsk lakrids, mokka og mineralitet… Vinen lægger sig elegant og let cremet på tungen, hvor bærfrugten folder sig ud med en uimodståeligt lækker saftighed, der hurtigt giver lyst til endnu en slurk… Diskret krydret og meget harmonisk finish. En forbilledligt ren og autentisk Barbera blottet for blær... Præcis som vi elsker den! Drik nu, eller gem 5-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2022
91/100 Mad & Monopolet
"Barberadruen er kendt for sin læskende mundfylde, frugtige udtryk og elegante saftighed - præcis sådan er denne fra Manzone. Den er fyldt med duft af syrlige kirsebær, tranebær, hindbær fra skoven, peber, læder og tørrede blomster. 1 fl. pr. stk. 249,95 / BEDSTE PRIS pr. stk. v/ 6 fl. 99,95"
90/100 Vinbladet
"Frisk duft, helt klassisk, herlig stram frugt, kølige kirsebær, marcipan. Herlig snerrende syre i smagen, god fylde og frisk eftersmag med syre, tannin og kirsebær. 90 | 249,95 – 99,95/6 fl Supervin"
...
Tidligere årgange:
92/100 James Suckling
”Very immediate, floral character to the plum and berry aromas. Medium-bodied with fresh fruit and vivid yet contained acidity and a crisp, super-clean finish. Finely chiseled and deliciously fresh. Real barbera here.
Nyd den til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Eller som et saftigt hyggeglas! Servér ved 15-17°C
Le Ciliegie 2022 er fremstillet på 100 % Barbera, som Mauro Manzone selekterer fra det nedre Sottana-afsnit af Monforte d'Albas berømte Barolo-mark Cru Gramolere. Hældningen på dette verdensklasse-terroir er så så stejl, at alt markarbejde på et må ske med håndkraft. Druerne indsamles fra starten til midten af oktober ved optimal modenhed. Vinen spontanfermenterer med terroirets egen gær på ståltank ved frugtbevarende 26°C, hvor 15-20 dages macerationstid trækker farve, frugt og elegante tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring fuldendes Le Ciliegie ved modning på en blanding af ståltank og egetræsfade. Med inspiration fra biodynamikken sker aftapningen ved aftagende måne.
Om Manzone
“Manzone Giovanni is a small producer who makes magic with Nebbiolo” – Wine Spectator
“Manzone Giovanni continues to produce some of the most unique Barolos in the area.” – Robert Parker
“Some of the best Barolos of the denomination are born here: they communicate their territory in a compelling way, revealing naturalness and personality.” - I Vini d’Italia L’Espresso
“Manzone is among the estates in Barolo that has the potential to ascend into the realm of the truly elite. The wines have been superb over the last few vintages.” – Antonio Galloni
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.