The Macallan 12 Double Cask
The Macallan 12 Double Cask
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Macallan Double Cask – et nyt initiativ fra det verdenskendte destilleri.
Nyfældet amerikansk eg sejles til Spanien, her samles brædderne til egetræsfade og fyldes med den søde spanske sherry. Turen går herefter til Speyside, hvor de i stedet fyldes med whisky og lagrer i 12 år.
Før aftapning på flaske kombineres whiskyen med 12 års whisky fra europæiske sherryfade. En fantastisk kombination, der giver fyldig og let sød whisky.
Noter af kandiseret æbler, lidt orangeskal og en blød honning. Afsluttes med en vedvarende ”toasted” fornemmelse fra fadlagring.
Der løber en rød tråd gennem hele Macallans historie og sortiment – en besættelse af kvalitet.
Om Macallan
I området Speyside i det skotske højland, et stenkast fra floden Spey, finder man the Macallan Estate, som er omgivet af 485 tønder land og et af verdens mest kendte destillerier; The Macallan. Destilleriet blev stiftet i 1824 af bygbonden og skolelæreren Alexander Reid, og destilleriet er på det tidspunkt et af de få destillerier i Skotland som har en kongelig licens til at destillere. Navnet Macallan stammer fra ”Maghellan” som er en sammensætningen af gammel gælisk for frugtbar og navnet på munken Ellan som var tilknyttet den lokale kirke som stod på ejendommens grund i sin tid.
Destilleriet er kendt verden rundt som det mest luksuriøse og eksklusive destilleri i branchen, men de er ikke kommet sovende til deres ry. Macallan trækker traditionelt inspiration fra Nordamerika, Spanien, og Skotland og deres respektive råmaterialer. USA for deres Quercus Alba, den nordamerikanske hvideg, som bruges til at lave bourbonfade. Spanien for deres sherry lavet på europæiske egetræsfade (Quercus Robur). Og Skotland for deres fremragende lokalt producerede byg. Treenigheden af influenser fra hele verden giver Macallan deres succes og deres verdenskendte topkvalitets whisky.
Macallan har dog specielt fokus på træet og deres fade. Det er ikke uden grund at de er kendt for at have de bedste fade i hele industrien. Hos Macallan har de ansat The Macallan Whisky Master of Wood som overser hver proces sammen med skovarbejdere i Galicien, Nordspanien, stort set fra agern til fad. Det siges at op til 80% af smagen i det færdige whiskyprodukt kommer fra egetræsfadet, derfor er kontrollen af denne proces så vigtig ifølge Macallan. De bedste fade i industrien og topkvalitets ”new make”, som blendes til perfektion af deres Master Whiskyblender uden tilsætning af farve for at levere en dyb, mørk farve med fantastisk smag, hver gang.
I 2014 bryder det første spadestik jorden til hvad der i dag er et £140 millioner nyt destilleri som står færdigt i sommeren 2018. Brandejeren Edrington, har med en total investering på £500 millioner, investeret i ikke kun et nyt destilleri, men også udvidet lagerkapaciteten og sourcet kvalitetstræ til deres fade over de næste 12 år. For at fejre at en æra er ovre, og en ny begynder aftapper Macallan i 2018 The Macallan 72 års i Lalique – The Genisis Decanter. Det er deres hidtil ældste aftappede whisky nogensinde, og den er først for nyligt i 2020, blevet overgået af deres 78 år gamle whisky fra den eksklusive ”The Red Collection”.