Louis Moreau Chablis Grand Cru Vaudesir 2016
Louis Moreau Chablis Grand Cru Vaudesir 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Chablis fra allerøverste hylde…Med Grand Cru Vaudesir får du den mest florale, elegante og mineralske hvidvinsoplevelse, som Chablis har at byde på.
Vaudesirs overlegne finesse skyldes det fossilholdige og kølige terroir, der er ligger øverst oppe på skråningen med de 7 berømte Grand Cru-marker.
Af alle Chablis-vine er kun de bedste 2% fra marker, der er klassificeret Grand Cru. Glæd dig til cremen af cremen af Chablis – kun 2.000 flasker fra eksklusive 0,4 hektar produceres årligt!
Smagenote
Klar citrongul med friske grønne nuancer. Næsen lover kæmpestor Chablis… flot fokuseret og pakket pure nuancer af æbleblomster, havbrise, orangeskal, pære, hvid fersken og friske hasselnødder. I munden Grand Cru-fyldig og koncentreret med pirrende mineralske og forfriskende undertoner, der følges af nøddeagtige nuancer i den lange eftersmag. Superb! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Louis Moreau Chablis Grand Cru Vaudesir 2016
93/100 Robert Parker
“Fragrant aromas of orange zest, honeysuckle, peaches and lilac preface Moreau's 2016 Chablis Grand Cru Vaudésir, a full-bodied, satiny and elegantly enveloping wine with an expansive attack, lively purity and a bright, precise and delicately chalky finish. It's a lovely wine that will offer considerable near-term appeal this year.”
Nyd den til dampet fisk, rogn og skaldyr, sushi, lette røgvarer og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra sølle 0,4 hektar på Grand Cru Vaudesir. Druerne håndhøstes fra 50 år gamle vinstokke på det vest og sydvestvendte terroir med fossilholdig jordbund af typen ”Kimmeridgian clay”.
Skånsom pneumatisk presning giver ekstra delikat druemost, der spontangæres med frugtbevarende med temperaturstyring. Vinen modner herefter 18 måneder på rustfrit stål i kontaktet med de fine gærrester, der bidrager med fedme og champagnelignende kompleksitet. Resultatet er en frisk, mineralsk og autentisk Chablis Grand Cru med et storartet gemmepotentiale.
Louis Moreau repræsenterer sjette generation af Moreau-familien, som har ejet Grand Cru-marker i Chablis siden 1814. Efter otte år i Californien med ønologiske studier på universitetet i Fresno samt praktikophold hos anerkendte californiske vinhuse, vendte Louis Moreau i 1994 hjem for at overtage ledelsen af det stolte familieforetagende.
Louis har indført strenge miljøstandarter for markarbejdet samt en – i ordets bedste forstand - moderne tilgang til selve vinfremstillingen.
Resultatet er delikat frugtige og mineralske hvidvine, som uden faddominans og med stor transparens formår at udtrykke de forskellige terroirs særlige karakteristika.