Lamblin & fils Chablis Grand Cru Les Clos 2020
Lamblin & fils Chablis Grand Cru Les Clos 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Den største Chablis af dem alle… Grand Cru-eliksir fra den sagnomspundne mark, ”Les Clos”.
Les Clos har det bedste terroir af alle marker i Chablis og nyder godt af de mange solskinstimer fra den perfekte sydvestvendte placering. Som en af Chablis’ ældste producenter med over 300 års familie-erfaring ved Lamblin, hvordan de ædle druer skal behandles.
Minimum et års fadlagring giver en ubegribelig dybde og kompleksitet til den overdådige frugtrigdom, der suppleres af en enestående flintestens-mineralitet som vinstokkene suger op fra den unikke jurakalkholdige jordbund.
Har du smagt den største Chablis Grand Cru endnu? Prøv den nu!
OBS - meget få flasker!
Smagenote
I glasset skinner Grand Cru’en med dyb gylden farve med grønne reflekser i kanten. I næsen er vinen mageløst mineralsk som kun en Chablis fra Les Clos kan være det. Den forrygende mineralitet suppleres af en frisk og aromatisk bouquet af tørrede blomster, pære, fersken, citrus og gule mirabeller. I munden er ”Les Clos” generøs og sitrende frisk med en cremet frugtfylde, der domineres af stenfrugter, honningmelon og citrus. Gigantisk eftersmag med længde, mineralitet og kompleksitet, der emmer af verdensklasse! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Chablis Grand Cru Les Clos
96/100 Wine Enthusiast (årg. 2018)
”Initial, yeasty funk clouds bright lemon, chalk and Mirabelle notes on the nose of this wine. The palate then moves that buffered, textured chalkiness center stage. It offers generosity and beautiful concentration, with a roundness that speaks of lemon, stone, freshness and ripeness. This wine is expressive, elegant and very long.”
93/100 Jamie Goode (årg. 2016)
”The biggest and most famous of the Grand Crus. This is concentrated and quite dense but also fresh with a nice stony edge to the citrus and pear fruit. Taut with lots of potential for development and nice complexity. Just a faint hint of cabbage in the background which adds nice complexity.”
Nyd den enorme Chablis til de bedste fisk og skaldyr du kan finde. Derudover passer vinen godt til lette fjerkræsretter, rogn, sprøde salater og milde oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100 % af de bedste Chardonnay-druer, der findes i Chablis. Alle druerne høstes ved håndkraft fra den mest berømte Grand Cru-mark, Les Clos. Her er jordbunden sammensat af kalkholdig mergel og er desuden rig på forstenede østers, der stammer helt tilbage fra juratiden mere end 150 mio. år tilbage.
Når de friske druer ankommer til vineriet presses de nænsomt, hvorefter den rene most hældes på 2-3 år gamle egetræsfade, hvor vinen gærer. Efter endt gæring modner vinen i 12-18 måneder på ægte Grand Cru-manér. Der foretages en skånsom filtrering inden flaskning.
Om Lamblin & Fils
“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det med andre ord ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de seneste årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.