Lacrimus Rioja Crianza 2018
Lacrimus Rioja Crianza 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92 points. Power and refined tannins. A nectar.” – Gilbert & Gaillard
”Outstanding Vintage” – Robert Parker
Danmarks bedste Crianza i Rioja-topårgangen 2018!
Lacrimus Crianza er topvinen, der fejede alle konkurrenter til side i Din VinGuides store blindtest af Rioja Crianza. Nu sætter 2018-udgaven af samme spanske stjernevin en fed streg under, at kåringen var alt andet end tilfældig.
I glasset venter en fantastisk velkrydret Rioja, der imponerer med mørk og moderne frugt fra over 40 år gamle vinstokke. Lige landet fra direkte fra Spanien med stribevis af flotte ratings med sig i bagagen…
Glæd dig - Rioja bliver ikke større til prisen!
Smagenote
Allerede i glasset en imponerende mørk Rioja... Næsen følger op med stor frugt og krydret klasseduft af sorte kirsebær, fuldmodne brombær, urter, lagret balsamico, lakrids, kaffe, røg og vanilje... I munden smooth og balanceret med luksuriøse fadkrydderier, der smyger sig kælent om den dybe og saftige bærfrugt. Pikante urter og frisk underliggende mineralitet føjer elegance til smagen, der klinger af med silkefine tanniner og komplekse noter af læder, mokka og vanilje. Top Rioja! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Lacrimus Rioja Crianza 2018
92 point - Gilbert & Gaillard
“Dark cherry color, ruby brown highlights. Menthol smoky woody nose, notes of stone fruits (plum, black cherry), floral touch. Clear on the palate, with great fruity tenderness enhanced by a delicate woody note. Power and refined tannins. A nectar.”
92 point - Vivir El Vino
92 point - Annuario dei Migliori Vini Italiani
92 point – Guía de Vinos y Aceites
92 point - Rasmus Christensen, WineWherever
"Frisk, livlig og frugtstyret vin der er godt krydret med urter, varme kryderrier, og jordrede noter. Den er flot afbalanceret med med blød tekstur, der gør den til en meget behagelig oplevelse." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)
90 point – Verema
"Cherry red and ruby rim, bright and clean. In aromas, the fruity load stands out over the smoked nuances. It is a fresh aroma, caramel, tobacco, blackberries, cherry and dried bay leaf. On the palate it is a wine with a smooth entry but with volume and body. Good acidity, but with more mature sensations than on the nose, we highlight the challenge that reminds us of blood orange."
90 point - Mad & Monopolet
"Lacrimus betyder “tårefyldt” på latin, men der er intet at græde over ved denne vin, det er nemlig et skønt glas. Den er lavet på Graciano og Tempranillo og kommer fra Rioja. Den leverer præcis, hvad spansk vin kan - nemlig value for money. I næsen har den intense noter af kirsebær, solbær, sød finsk lakrids, peber og vanilje. I munden fornemmes masser af frugt, kraft og bløde tanniner. I eftersmagen fornemmes urter og en blid syre."
4,5 Thumbs Up - Houlberg
"I næsen er vinen umiddelbart til at starte på en noget grøn og urtet, mens frugten er solbær,, sorte kirsebær samt brombær, lidt mentol, læder ... ganske grøn, men har også lidt diskrete fadnoter, hvorved der dukker lidt røg og brændte elementer frem tilsat kaffe, kakao, vanilje og sur tobak. Smagsmæssigt er vinen saftig ... powerfuld med blåbær, brombær, godt med krydderier og en lidt stærk undertone. Der er peber med en alkoholvarme, tydelige og tørre tanniner, som dog har en smule krop, tør engelsk lakrids, tørt træ, balsamico og en god frugtsyre, som holder dig i hånden hele vejen."
Nyd den saftige bøffer, lam, vildt, kraftige tapas og gryderetter samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 85% Tempranillo og 15% Graciano. De små og smagsintense druer håndselekteres fra over 40 år gamle ”buskvine”. Den stenede og kalkholdige enkeltmark ligger oppe i kølige 600 meters højde, hvilket giver druer og vin med herlig friskhed i behold. Mosten koldmacererer i 8-10 dage inden spontangæring med 3 ugers udblødning af drueskallerne. Den færdiggærede vin modner 12-14 mdr. på nye franske og ungarske barrique-fade, samt 6 mdr. på flaske.
Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger