Lacrimus Rioja Apasionado 2020
Lacrimus Rioja Apasionado 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Den første Rioja på Amarone-metoden! Og sikken crowdpleaser: "Spaniens bedste vinproducent 2014" har skabt en Rioja, som alle vil elske betingelsesløst...
Riojas vaniljekrydrede Tempranillo. Amarone-metodens powerfrugt og indsmigrende rosinsødme. På papiret et halsbrækkende stunt, men Javier Rodriguez' gale rødvinsprojekt fremstår i glasset som en ren genistreg.
Ved at tørre Tempranillo-druer i vinkælderen opnår Javier en episk smagskoncentration, mens resten af druerne modner ekstra længe og intenst på vinstokken inden høst.
I glasset en Rioja med unik ”Amarone”-power. Lækkert rundet og krydret efter 5 mdr. på franske specialfade. Her til en vanvidspris hvor end ikke Ripasso kan være med!
Smagenote
Mørk kirsebærrød med intense lilla nuancer. Næsen er et orgie af frugt og fad… Ekstremt indsmigrende aromaer af fuldmodne kirsebær, sorte blommer, brombærmarmelade og rosin råhygger sig i krydret selskab med vanilje, lakrids, kanel og chokolade fra franske fade. I munden utrolig smooth med spandevis af venlig powerfrugt, der hænger længe i den lækkert krydrede og tanninbløde finish. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Lacrimus Rioja Apasionado 2020
94 point - Annuario dei Migliori Vini Italiani
-------
94 point - Barego'mad - mad & vinblog (årg. 2018)
"Rioja fremstillet efter den italienske appassimento-metode, som i folkemunde benævnes for Amarone-metoden. Jo, der står godt nok Rioja og Spanien på etiketten, men det smager hverken som traditionel eller moderne Rioja. Hvad er nu det for noget? Apasionado 2018 er det jeg kalder for en puplikumspleaser af format med potentiale til at gå i hjertekulen hos rigtig mange vinelskere, der ellers favoriserer de syditalienske intense frugtbomber med en vis sødme og smagen af vanilje. Apasionado 2018 fremstår utrolig flot mørkerød i glasset, og byder indenfor med en aromatisk næse af solmodne kirsebær, blommer, brombærmarmelade, chokolade, vanilje og sød lakrids i et forholdsvis frisk udtryk. Smagen er virkelig imødekommende og fløjlsblød, og overgår næsen i intensitet og frugtpower, hvor den krydrede Tempranillo-frugt ruller over tungen i mellemvægt-klassen, inden den modne syre og lakridssøde tanniner sørger for en lang vellykket afslutning. Det er sgu et særdeles godt glas vin til prisen, og en spansk universalnøgle der kan klare lidt af det hele fra sofahygge til en stor fed culottesteg på grillen. Amarone-metoden er ikke kun forbeholdt italienerne." - vurderingspris kr. 69,95
Nyd Apasionado til barbeque, steaks, pulled pork, lam, kraftige tapas og modne oste. En ægte ”feel good” rødvin, der også smager dejligt uden mad. Servér veds 15-18°C
Apasionado 2020 er primært skabt på Spaniens berømte Tempranillio-drue, der tilføjes ekstra farve og elegance fra 25% af topdruen Graciano. De 30 til 60 år gamle og vinstokke frembringer kun få og små druer, men kvaliteten er fantastisk. En del af druerne modner ekstra længe på vinstokken, mens de resterende tørres på hylder i vinkælderen efter Appassimento-metoden, som kendes fra produktionen af Amarone. Tempranillo og Graciano gærer hver for sig, inden Javier sammenstikker sit endelige blend og lader vinen færdigmodne på franske specialbarriques i størrelsen 300 og 500 liter.
Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.