Lacrimus Apasionado Rioja 2021
Lacrimus Apasionado Rioja 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 point. Snakker vi pris vs kvalitet er der rigtig meget at komme efter her!" - WineWherever
"92 points. High intensity... good presence of lively fruit" - Vivir el Vino
"91 point. En vin med power" - Mad & Monopolet
"En publikumspleaser af format…” – Barego’ mad
Rioja på Amarone-metoden! Det her må være den bedste spanske opfindelse siden sortfodsskinken og sangriaen. En kæmpe publikumsfavorit fra den tidligere vinder af titlen som ”Spaniens bedste vinproducent”.
Javier tørrer Tempranillo-druerne i vinkælderen indtil de har nået et rekordhøjt niveau af frugtsødme. De resterende druer lader han modne ekstra længe på vinstokken. Resultatet er en Rioja med unik ”Amarone”-power. Lækkert rundet og krydret efter 5 mdr. på franske specialfade.
Vinmagerne i Valpolicella må slå ud med armene, når de ser hvilken pris Lacrimus Apasionado presses ned til…
Smagenote
Rioja’en står flot i glasset og lokker med sin dybe lilla farve. I næsen kombineres både frugt og fad til en guddommelig duft af fuldmodne kirsebær, sorte blommer, brombærmarmelade og rosin, der omsluttes af vanilje, lakrids, kanel og chokolade fra luksuslagringen på franske fade. I munden utrolig smooth med spandevis af venlig powerfrugt, der hænger længe i den lækkert krydrede og tanninbløde finish. En rekord-lækker appassimento, der giver genlyd helt til Valpolicella. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Lacrimus Rioja Apasionado 2021
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Selvom Rioja er traditionernes højborg, er der ikke meget traditionelt over at lave vin af tørrede druer på disse kanter. Men det er vinmageren Javier Rodriguez åbenbart ligeglad med. Ufortrødent har han skabt denne vin med fyldige noter af kirsebær, modne saftige brombær, frugtsødme og opløftende syre. Harmonisk hele vejen igennem. En vin der sagtens kan være vinstilen bekendt. Og snakker vi pris vs kvalitet er der rigtig meget at komme efter her!"
92/100 Vivir el Vino
"High intensity, with a good presence of lively fruit, cloves and soft menthol notes under a light smoky background. Direct, agile on the palate, easy-drinking, very good acidity, ripe tannins and a medium finish."
91/100 Mad & Monopolet
"Et glimrende eksempel på at spansk vin ofte leverer høj kvalitet til billige penge. Denne er lavet på Tempranillo og Graciano, som giver en rødvin med duft af mørke modne røde bær, vanilje, lakrids og et hint af nellike. I munden er den sød, krydret, har gode tanniner og godt med frugtfylde. Det bliver aldrig en elegant vin, men det er heller ikke meningen her, det er en vin med power, som er perfekt til efterårets simreretter."
......
Tidligere årgange:
95 point - Verema (årg. 2014)
94 point - Best Italian Wines Annuario (årg. 2020)
94 point - Barego'mad - mad & vinblog (årg. 2018)
"Rioja fremstillet efter den italienske appassimento-metode, som i folkemunde benævnes for Amarone-metoden. Jo, der står godt nok Rioja og Spanien på etiketten, men det smager hverken som traditionel eller moderne Rioja. Hvad er nu det for noget? Apasionado 2018 er det jeg kalder for en puplikumspleaser af format med potentiale til at gå i hjertekulen hos rigtig mange vinelskere, der ellers favoriserer de syditalienske intense frugtbomber med en vis sødme og smagen af vanilje. Apasionado 2018 fremstår utrolig flot mørkerød i glasset, og byder indenfor med en aromatisk næse af solmodne kirsebær, blommer, brombærmarmelade, chokolade, vanilje og sød lakrids i et forholdsvis frisk udtryk. Smagen er virkelig imødekommende og fløjlsblød, og overgår næsen i intensitet og frugtpower, hvor den krydrede Tempranillo-frugt ruller over tungen i mellemvægt-klassen, inden den modne syre og lakridssøde tanniner sørger for en lang vellykket afslutning. Det er sgu et særdeles godt glas vin til prisen, og en spansk universalnøgle der kan klare lidt af det hele fra sofahygge til en stor fed culottesteg på grillen. Amarone-metoden er ikke kun forbeholdt italienerne." - vurderingspris kr. 69,95
91/100 Guía Peñin (årg. 2020)
"Colour: cherry, garnet rim;Aroma: overripe fruit, creamy oak, hot, powerful;Flavour: pruney, powerful, sweet tannins"
Vinen har masser af intensitet og frugtsødme til at kunne nydes solo – derudover er den oplagt at drikke til BBQ, steaks, pulled pork, lam, kraftige tapas og modne oste. Servér veds 15-18°C
Lacrimus Rioja Apasionado er fremstillet på 75 % Tempranillo, der tilføjes ekstra farve og elegance fra 25% af topdruen Graciano. De 30 til 60 år gamle og vinstokke frembringer kun få og små druer, men kvaliteten er fantastisk. En del af druerne modner ekstra længe på vinstokken, mens de resterende tørres på hylder i vinkælderen efter Appassimento-metoden, som kendes fra produktionen af Amarone. Tempranillo og Graciano gærer hver for sig, inden Javier sammenstikker sit endelige blend og lader vinen færdigmodne på franske specialbarriques i størrelsen 300 og 500 liter.
Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.