Jean Gagnerot Savigny-Les-Beaune 1er Cru 2013
Jean Gagnerot Savigny-Les-Beaune 1er Cru 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Where pleasure is more important than prestige” – Robert Parker
“A bargain hunter’s paradise” – The Burgundy Report
Anmelderne elsker Savigny-lès-Beaune! Det kriminelt oversete vindistrikt byder på en overflod af saftige bourgonevine, der som oftest repræsenterer forbløffende value-for-money.
Således også denne florale, skovbundsduftende og jordbærsaftige Pinot Noir, der tilmed er forkælet med 8-16 måneders lagring på 40% helt nye egetræsfade.
Der er en vildt charmerende lethed og elegance over denne saftige lækkerbisken, der stille og roligt bevæger sig ind i sit optimale drikkevindue. Top value!
Smagenote
Lys, fin og elegant kirsebærrød i glasset. Næsen lokker med ægte burgundisk charme… og duft af vilde roser, knuste sten, rabarber, skovjordbær, hindbær, kirsebær og vanilje. I munden blød og sitrende saftig med vaniljekrydrede røde bær. Mineralsk skovbund, krydderurter og lidt sorte teblade i finalen. En virkelig harmonisk og meget, meget dejlig rød bourgogne! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Nyd den til saftigt andebryst, fuglevildt, kylling med svampe eller modne oste. Prøv også asiatiske retter med laks og tun. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra ler- og kalkstensholdige marker i Savigny-lès-Beaune, der ligger kilet ind i smørhullet mellem berømte Corton og Beaune.
Druerne høstes i hånden, og vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Frugten får dog lov at koldmacerere ved 8°C i nogle dage inden gæringen for at trække ekstra farve og frugt fra drueskindet. Herefter følger den 3 uger lange gæring, hvor manuelle punch downs og overpumpninger af mosten sikrer et skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring følger 5 dages ”post-maceration”, som trækker ekstra stuktur og gemmepotentiale fra drueskindet. Vinen omstikkes endeligt til lagring på 228 liter burgundiske egetræsfade, heraf 40% helt nye.