Huber, Eiswein 2016
Huber, Eiswein 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Markus Huber fra Traisental anerkendes med rette for sine fremragende tørre hvidvine på grüner veltliner og riesling, men i særlige årgange producerer han også en eksotisk sød og (citat Stephen Brook) ”excellent” Riesling Eiswein.
Som færdig vin adskiller Riesling Eiswein sig fra ædelrådsvine som Beerenauslese og Trockenbeerenauslese ved en renere og en mere druetypisk stil – incl. noter af ananas, mango og honning. Vinen er ekstremt lækker i sin ungdom, men kan gemmes til ca. 2030. (Alkohol: 6%: Restsukker: 224,6 g/l; Syre: 7,2 g/l)
92/100 Wine Enthusiast (årg. 2013 – sidst anmeldte): ” Bright, zesty lemon appears alongside yellow Mirabell plum that also pervades the palate. There is linear focus, as befits an icewine made from Riesling—and if you have desserts that feature confit lemon, this is what you need. Incredible that something so rich should be so wonderfully light at the same time.”
91-93 Falstaff Magazin (årg. 2013 – sidst anmeldte): ”Helles Gelb, Silberreflexe. Einladende weiße Tropenfruchtanklänge, ein Hauch von Maracuja, Pfirsich und Honig. Am Gaumen saftig, stoffige Honigsüße, reife gelbe Tropenfruchtaromen, frischer Säurebogen, delikater Nachhall, mineralisch, zarte Dörrobstanklänge im Nachhall.”
Denne Riesling Eiswein er en fantastisk meditationsvin, men ligeså utrolig til søde frugtdesserter, foie gras eller blåskimmelost. Nyd vinen ved 12-14°C.
2016 Riesling Eiswein er fremstillet på 100% rielsing fra de to stejle og sydøstligt orienterede enkeltmarker, Engelreich og Berg. Druerne høstes ved en lufttemperatur mellem -8 og -12°C, hvorefter de presses i frossen tilstand. Når vandindholdet i druerne fryser til is, kan presningen frigøre en ekstra sød og koncentreret most. Mosten gæres til 6% alkohol, og har et restsukkerindhold på 224,6 gram pr. liter. Modnet ca. 4 mdr. på ståltank.
Om Huber
“Winemaker of the Year 2015” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…