Henri de Villamont Gevrey-Chambertin 2019
Henri de Villamont Gevrey-Chambertin 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Drømmeårgangen med "umulige" 98 point på Robert Parkers Vintage Chart!
Gevrey-Chambertin er i forvejen bourgognekommunen med allerflest Grand Crus, og når 2019 samtidig fejres som en exceptionel stor årgang…Ja, så er der garanti for stor bourgogne i glasset!
Vi taler om et af de sjældne år, hvor ”kommunevine” som denne Gevrey-Chambertin smager som kostbar 1er Cru…
Kort sagt: en årgang som kvalitetsbevidste bourgogne-fans slet ikke kan få nok af!
Henri de Villamonts Gevrey er endnu ikke anmeldt i den nye topårgang, som dog er flere niveauer bedre end 91 point-vinen fra 2018…
Smagenote
Elegant kirsebærrød med unge violette nuancer… Allerede i næsen super mineralsk og pakket med røde og mørke bær! Violer, skovbund, lakrids, hindbær, kirsebær og brombær leder smukt videre til kaffegrums, vanilje og kanel fra fadet…. Flot power på tungen – hvor maksuline Gevrey-noter af kaffe, knust kalk og lakrids blander sig perfekt med smooth og aromatisk nuanceret bærfrugt... Eftersmagen er vedvarende og kompleks med et flot afstemt tanninbid. Klassisk Gevrey - fra en kæmpestor årgang! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Henri de Villamont Gevrey-Chambertin
91/100 Wine Enthusiast (årg. 2018)
”Roasted notes of oak and mocha on the nose of this wine create the first impression. Rounded toastiness continues onto the palate where it wraps itself around ripe, red-cherry notes, with tart hints of red currant. The palate shows some concentration and a web of slightly brushing tannins, while cherry lingers on the finish.”
Nyd den til saftige steaks, andebryst, stegt tun og laks, fuglevildt, charcuteri, svampe og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra ufvalgte parceller på i legendariske Gevrey-Chambertin – kommunen mest flest Grand Cru-marker i hele Côte de Nuits. For at maksimere frugtaromaerne afstilkes alle druer inden gæringen, der fuldendes med 14 måneders modning på 228 liter burgundiske egetræsfade, heraf 30% helt nye.
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.