GIODO La Quinta Toscana IGT 2019
GIODO La Quinta Toscana IGT 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"Vi smagte 2018, 2019, 2020 og 2022. Meget imødekommende vine, hvor især 2019 sagtens kunne forveksles med en stor Brunello." - Din VinGuide
Sangiovese indhyllet i en burgundisk elegance! Ja, man kunne næsten tage fejl… Men den Sangioveses klassiske urtenæse lader sig alligevel ikke fornægte!
Fra Italiens stjernewinemaker nr. 1, Carlo Ferrini, der har flere 100-point vine på CV’et. GIODO er Ferrinis helt eget projekt, hans hjertebarn, hvor han har plantet en række udvalgte Sangiovese-kloner på en lillebitte mark i det centrale Montalcino. Herfra høster han druerne til sine IGT-vine og sin legendariske Brunello.
Som at sætte tænderne i et modent Morello-kirsebær. Saftigt, friskt – og en lille smule syndigt. Sangiovese for bourgognefans… og bare et helt fantastisk glas!
Smagenote
Forførende kirsebærrød farve i glasset. En yderst tillokkende næse, der emmer af blomster, ribs, tranebær, skovbær og røde kirsebær i fantastisk forening. Middelhavsurter viser sig på bagkanten, og de suppleres af fine antydninger af tobak, læder og skovbund. En gavmild mængde saftighed og en nærmest esoterisk elegance præger oplevelsen, der alligevel er kompleks og med en dybde, som vil gøre de fleste bourgogner topmisundelige! Uovertruffen vin og Sangiovese-gudedrik! Drik nu eller gem 5-8 år+ fra høståret.
Anmeldelser af GIODO La Quinta Toscana IGT 2019
96/100 Decanter
“A classic southern Tuscany nose that exhibits black fruit, terracotta, tapenade and earth. The palate is bold, chewy with fine acids and plenty of energy.”
94/100 James Suckling
”This is rich and perfumed on the nose with sweet-berry, rose-hip and sandalwood character. Full-bodied with a round, juicy palate of lots of ripe-berry and cedar undertones. Succulent and tangy at the end. Very enticing now. but will be even better in 2023.”
94/100 Robert Parker
”The Giodo 2019 La Quinta is a pure expression of Sangiovese that sees less aging time compared to a Brunello (although the fruit is basically the same). The wine gives us a fascinating window onto a grape and a territory presented without all the extra bells and whistles required by the top-tier appellation of Montalcino. La Quinta gives us freshness and brightness with lots of dried cherry, redcurrant, mild spice and fresh acidity. There is a fun hint of dried mint and pressed violets on the close. A wine like this makes me very excited to taste the 2019 Brunellos when they are ready.”
94/100 Din VinGuide
"Vi smagte 2018, 2019, 2020 og 2022. Meget imødekommende vine, hvor især 2019 sagtens kunne forveksles med en stor Brunello. 2018 var mere varm i udtrykket men står flot nu. 2020 og 2022 stadigt noget unge og kan med fordel gemmes et par år eller fire.
Røde bær i duften. Blød, rund og meget drikkeværdig. Masser af jordbær, ribs og lyse krydderier. Frugtig og floral i udtrykket med en flot dybde. Lang og vedvarende afslutning ... Denne er et eksempel på, hvor stor en kvalitet Rosso di Montalcino er ved at opnå også selvom den grundet rigide regler er klassificeret som en IGT Toscana. Fremragende elegant vin med dybde som en Brunello."
93/100 WinesCritic.com
“Radiant and essential gives the pleasantness in the bite of the hints of cherries, sweet black cherries, elderflowers and wet geraniums. There is more to the mature background, which is played with the subtle reductive perception that is described with gunpowder and cinnamon powder. Full-bodied, mature and round in the beauty of polymerized polyphenols, it offers a warm and enveloping finish. Delicious right away.”
93/100 Falstaff
”Brilliant ruby with brick red reflections. Shows great barrel spice in the nose, rich heart cherry, a hint of strawberries, carried in the aftertaste by noble cloves. Is noble and hearty on the palate with polished, salty tannins, delicate creaminess accompanies the course, very juicy to the end.”
93/100 Mad & Monopolet
"GIODO laver topvin og noget af den bedste Brunello, der findes - men du kan også smage deres fremragende vin til mindre penge - det kan fx være denne La Quinta Toscana IGT 2019. Næsen er fyldt med duft af kirsebær, solbær, jordbær, eg, vanilje, læder, skovbund og en let friskhed. I munden er der masser af fylde, men også tørhed, syre og skønne tanniner - elegance er nok det korrekte ord."
Anbefales til grillet oksekød, indmad, vildt, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
2019 Toscana IGT er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær og en kort macerationstid, uden ”pump-overs”. Modnet 12 måneder på franske egetræsfade, samt 12 måneder på flaske.
Om GIODO-projektet
”Dette er min drøm.”, fortæller topønologen Carlo Ferrini om sit Giodo-projekt. Fra en lillebitte mark i det centrale Montalcino fremstiller Carlo to gigantiske Sangiovese-vine, hhv. Giodo Toscana Rosso IGT og Giodo Brunello di Montalcino. Vinene har opnået hhv. 97 og 100 pts. hos James Suckling.
Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har skaffet 100 ”perfekte” Parker pts. til Casanova di Neri? Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 2 ha plantede 15 forskellige Sangiovese-kloner.
Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre). Fra dette kølige, solbeskinnede terroir har Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator frembragt vine i verdensklasse - fra første årgang (2009) og frem til i dag. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer for lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.