GIODO, IGT 2016
GIODO, IGT 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Verdens stærkeste lillebror? Fabelagtige Giodo Brunello har scoret perfekte 100 pts. hos Suckling, men ambitiøse Giodo IGT giver storebror kamp til stregen!
100% Sangiovese fra mesterlige Carolo Ferrini – kåret som Italiens bedste vinmager af Gambero Rosso!
Smagenote
Elegant næse med visne blomster, vilde jordbær, kirsebær og sorte blommer, samt sofistikerede hints af skovbund, middelhavsurter, mokka og tobak. I munden frugtmættet og kompleks, men samtidig læskende og svævende elegant. Lang finish med en parade af fine detaljer. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af GIODO IGT 2016
96/100 James Suckling
"Crushed berries, orange peel and black cherries. So aromatic. Full-bodied, tight and reserved with tight and chewy tannins, which are so fine and polished. Love the energy in the fruit and acidity. Just a hint of bitterness. So good to drink now, but will age beautifully."
94/100 Falstaff
"Lys, skinnende rubinrød med en lidt lysere kant. Elegant og indbydende næse af saftige hindbær, vilde jordbær og granatæble. Også meget elegant i munden med filigransyre og frisk frugt, vinen spreder sig forsigtigt og bredt med finmasket og blød tannin, meget lang finish."
91/100 Robert Parker
“…more sophisticated than your average Rosso. Giodo pours from the bottle with dark ruby intensity and ripe aromas of cherry, blackberry and dried raspberry. Lighter notes of spice, tobacco and toasted nut fill in the rear. However, the wine is understated, fundamentally accessible and genuine.”
Anbefales til grillet oksekød, indmad, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
2016 Toscana IGT er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær og en kort macerationstid, uden ”pump-overs”. Modnet 12 måneder på franske egetræsfade, samt 12 måneder på flaske.
Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har skaffet 100 ”perfekte” Parker pts. til Casanova di Neri? Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 2 ha plantede 15 forskellige Sangiovese-kloner.
Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre). Fra dette kølige, solbeskinnede terroir har Ferrini med ubarmhjertig drueselektion frembragt vine i verdensklasse fra første årgang (2009) og frem til i dag. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer får lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.