Dominio del Águila Reserva Ribera del Duero 2019 5 liter i trækasse
Dominio del Águila Reserva Ribera del Duero 2019 5 liter i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"97 point. For satan - pardon my french - hvor den smager godt." - Houlberg
”97 point. Hvis du gerne vil have en bid af Ribera del Duero, og hvis du gerne vil smage fra øverste hylde uden at skulle finde flere 1000 kr. frem, så er Dominio del Aguila et godt sted at starte. Den har det hele..." - Mad & Monopolet
"96 points. 2019 Reserva could be the modern version of the 2015—a round, lush and approachable Reserva that is perfumed and fruit-driven, with spices in the background. It's a hedonist cuvée" - Robert Parker
"96 point. Selv på et ungt stadie viser den sin storhed..." - WineWherever
Ribera del Dueros suverænt bedste kultvins-køb!
Dominio del Aguilas Reserva har de senere år konsekvent ligget i toppen af Robert Parkers hitliste over de bedste vine i prestige-appellationen. Kun overgået af en enkelt eller to andre kultvine på op til 8000 kroner pr. flaske.
Nøglen til vinens gigantiske succes skal findes både i marken og kælderen. Vi erkender blankt, at vi sjældent har set så unik og særpræget en vinfremstilling, som de praktiserer hos Domnio del Aguila.
Håndhøstede druer fra mere end 100 år gamle vinstokke fodtrampres i cementkar og herefter gæret 4 måneder i 500 år gamle, kølige, underjordiske kældre. Herefter forædles vinen i, hold nu fast, 34 måneder på franske egetræsfade – det er et helt år længere end minimumskravet for en Gran Reserva, men fordi vinen modner kortere tid på flaske, må den ”nøjes” med at bære Reserva-prædikatet. Den meget langsommelige gæring- og modningsproces på egetræsfadene er essentiel for at opnå nøglen til vinens svævende elegance og enestående kompleksitet.
I 2016 brød Dominio del Aguila igennem lydmuren med perfekte 100 points og alt tyder på, at den nye årgang 2019 rummer somme power og potentiale. Med op til 95 points har Wine Spectator givet en af deres højeste ratings i dette årtusinde til Ribera del Duero og det officielle kvalitetsråd har givet årgang et sjældendt ”Excellent” stempel.
Smagenote
Allerede ved ophældningen imponerer topvinen med en mørk, intens, kirsebærrød farve. Næsen tager dig til Tempranillo-paradis med en vidunderlig bouquet af tørrede violer, sorte kirsebær, hindbær, blåbær, skovjordbær og brombær, der nuanceres yderligere af mineralsk skovbund, nyristede mokkabønner, valrhona-chokolade, kanel og vanilje. WOW! Vinen lander på tungen med en cremet, smooth og perfekt balanceret frugt, der domineres af kirsebær og blommer. Det hele smelter i munden alt imens man forsøger at følge med den parade af smagsnuancer, der passerer igennem sanseapparatet. Vinen kommer i mål med en 60-sekunders finish, som leverer tørrede urter, kalket mineralske noter, delikate fadkrydderier og lag-på-lag af bærnuancer. Indiskutabel verdensklasse, endnu engang – Watch out Vega Sicilia! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2019
97/100 Houlberg
"I næsen er vinen ikke helt så animalsk og reduktiv som 2018'eren, men virker mere ren og selvom, at det er en kraftigere vin, der har godt med power, så er det bestemt ingen tung vin. Der er violer, rå champignon, friske, mørke og vilde bær, brombær, blommer samt en smule jordbær og så diskret og fint doseret noget fra fadlagringen, mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte, appelsinskal og lidt blomsterpollen. I munden kommer vinen rullende i bølger, cremet, smeltende ... breder sig langsomt, spreder sig i hele munden, hvor den blidt og intenst masserer gummer, tandkød, tungen og hele baduljen. Det er bestemt ingen fed vin, men er den er bare rå, lækker og intens med en frugt af blommer, kirsebær, kirsebærsten og jordbær. Tanninerne er igen vilde og ustyrlige ... tørre og forstærker bemægtigelsen af din mund, men uden at blive alt for vilde. For satan - pardon my french - hvor den smager godt. 97 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 599,95 kr., mens prisen pt er på tilbud til 529,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 6,5/7 "
97/100 Mad & Monopolet
"Hvis du gerne vil have en bid af Ribera del Duero, og hvis du gerne vil smage fra øverste hylde uden at skulle finde flere 1000 kr. frem, så er Dominio del Aguila et godt sted at starte. Den har det hele og fremstår helt enestående og vidner om, hvor flot en vin kan laves med den rette omhu. I næsen har den hele paletten, og giver du den nok tid, så kan du finde et hav af nuancer i næsen - mørke bær, chokolade, espresso, nellike, skovbund og vanilje. I munden fremstår den elegant og kraftig på samme tid - der er både mineralitet, syre og frugt - det hele går op i en højere enhed. Den kan sagtens ligge mange år endnu, men kan bestemt også nydes i dag. 1 stk 599,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 499,95"
96/100 Robert Parker
"2019 was a warm and dry low-yielding year, somewhat similar to 2015, and the 2019 Reserva could be the modern version of the 2015—a round, lush and approachable Reserva that is perfumed and fruit-driven, with spices in the background. It's a hedonist cuvée of 95% Tempranillo and 5% other grapes from some of the oldest grapes in the village. It fermented in concrete with indigenous yeasts followed by a slow malolactic in 228-liter French oak barrels, mostly used, where the wine matured for 35 months. It reveals very good integration of the oak that is neatly folded into the wine. It shows the tannic structure of the 2019 vintage. 23,875 bottles and 430 magnums produced. It was bottled in September 2022."
96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Ældgamle vinstokke plantet som field blend i 900 meters højde. Helklase, spontangæring, fodtrampning samt biodynamisk tilgang. Hos Dominio del Aguila gør de alt, hvad der er muligt for at skabe den bedste vin. Deres Reserva 2019 er ekstremt energisk, kompakt og kraftfuld, men stadig holder den kun sølle 14% alkohol. Det er med til at skabe en imponerende agilitet, og trods intentisiteten fornemmer man en mineralsk og syreholdig rygrad. En vin der har brug for lang tid for virkelig at folde sig fuldt ud, men selv på et ungt stadie viser den sin storhed. 1 stk 599,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 499,95"
......
Tidligere årgang:
98/100 Mad & Monopolet (årg. 2018)
"Nogle gange rækker man ud efter flasken for at kigge en ekstra gang, efter man har smagt, mest fordi man lige skal være sikker på, hvad man drikker, og hvordan det kan smage så godt? Det var præcis min reaktion, da jeg smagte denne Dominio del Aguila Reserva. Det er helt enkelt en velkomponeret vin, som viser, hvad området Ribera Del Duero kan. I næsen har den flotte noter af brombær, tørret appelsinskal, kirsebær, mørk chokolade, syltede blommer og en latent cremet duft af fløde. I munden er den indbegrebet af balance - intens, men smooth - fyldig, men elegant og sammen med lækre tanniner og friskhed så er der en fuldendt vin her. 1 stk 599,95 – TILBUD v 6 fl. 469,95"
97-98/100 Houlberg (årg. 2018)
"6,5 Thumbs Up. Som sidst er det en vild vin ... som dens hvide søster en smule reduktiv og så ellers landlig, animalsk og dyrisk som en behåret ulv i fåreklæder. Der er violer, rå champignon, friske, mørke og vilde bær, brombær, blåbær, tyttebærgele samt kakaopulver, let grantræ og så fadnoter med lidt mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte, appelsinskal og virker endda en smule parfumeret. Frugten er sådan tilbagelænet og tør krydret. Men det bedste i vinen er smagen, der er så cremet og smelter nærmest, så mit hjerte også må smelte lidt med. Det er intens uden at blive alt for kraftig og fed. Frugten er slet ikke mørk, men intens med blommer, kirsebær, kirsebærsten og jordbær samt tonsvis af friskhed og en silkeagtig smooth struktur. Tanninerne er vilde og crazy ... sætter sig rundt om i munden, men dog uden tandlægen bliver alt for sur på dig, selvom hæfter sig fast i mundhulen, hvor tanninerne bare grovhygger sig. Det er - som tidligere - ganske enkelt fortryllende..."
97/100 Robert Parker (årg. 2018)
“2017 was a low-yielding year, so I also tasted the 2018 Reserva, their flagship red wine that wants to be a representation of the village of La Aguilera—fine, serious and elegant. It's 95% Tempranillo with the remaining grapes found interplanted in their oldest vineyards at an average of 880 meters in altitude on limestone, clay and sandy soils. All the clusters ferment together with indigenous yeasts in concrete, where they are foot trodden, and malolactic was carried out very slowly (11 months) in oak barrels where the wine matured for a total of 27 months. It has a somewhat shy nose but is very elegant. The wine was recently bottled, and that can make it a little closed and subtle, and it clearly improves with air as it sits in the glass. It's still young, and the palate reveals lots of energy; the flavors are very pure and the wine precise and delineated. The tannins are very fine and provide for a chalky texture and an almost salty twist in the finish. This is very in line with the 2016. 15,250 bottle and 101 magnums produced. It was bottled in February 2021.”
97/100 Din VinGuide (årg. 2018)
"Fra landsbyen La Aguilera fra et gammelt plot i omkring 900 meters højde, primært medlimsten, ler og sand. Virkelig elegant, men stadig med masser af intensitet og en flot fylde. Mineralsk i udtrykket med en nærmest saltet afslutning. Gennemført vin på alle måder. 97" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 470)
96/100 Guía Peñin (årg. 2018)
"Colour: cherry, purple rim; Aroma: fruit expression, red berry notes, floral, spicy, wild herbs; Flavour: flavourful, fruity, good acidity, long"
95/100 "Ugens Vinhit" - Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2018)
"Ribera del Duero i verdensklasse. Vidste jeg ikke bedre, ville jeg nok have gættet netop Vega Sicilia, hvis jeg havde fået den blindt... Watch out Vega Sicilia. Toplækker og smask indtagende ribera del duero, når det er bedst. I duften finder man en skypumpe af dyb bærfrugt med indslag af appelsinskal, lidt krydderier og et strejf af kokos på den über-sexede måde. Læg dertil lidt chokolade og et viff af kirsebærsten. Vanvittigt flot struktureret og luftig i smagen, hvor frugten strammes op af en nymfeagtig syre, der som en Spiril slår smæk med halen. Jeg er paralyseret! 95"
94/100 Tim Atkin MW (årg. 2018)
Nyd den store Reserva til lam med krydderurter, grillet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Dominio del Aguilas Reserva 2019 er fremstillet på nogle af vingårdens ældste stokke ved landsbyen, La Aguilera. Vinmarkerne ligger køligt placeret i hele 880 meters højde med en jordbund, der er fyldt med rød ler og en smule kalksten. Vinen er overvejende skabt på Tempranillo, men da markerne er så gamle er der også andre røde og hvide druesorter plantet ind i mellem. Det er blandt andet Grenache, Bobal, Tempranillo Gris. Jorge Monzon vælger at gærer disse sorter sammen med Tempranillo, da han mener, det viser terroiret på den mest naturlige måde. Alle vinstokkene er +100 år gamle og nogle endda præ-phylloxera. Jorge og Isabel dyrker markerne økologisk (certificeret) og er i gang med omlægge til biodynamisk produktion.
I vineriet bliver alle druerne nænsomt presset ved fodtrampning – bemærk også, at druerne ikke afstilkes. Den alkoholiske gæring finder sted i cementtanke, mens den malolaktiske gennnemføres på egetræsfade. Pga. de lave temperaturer i Aguilas kældre, så tog det i 2019 hele 4 måneder at gære vinen færdig. Den langsommelige gæringsproces er en af nøgler til vinens svævende elegance og kompleksitet. I alt modner vinen 34 måneder på hovedsageligt franske egetræsfade. Vinen aftappes ved håndkraft og der gøres hverken brug af filtrering eller klaring.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt!
Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Det familieejede vineri ligger i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.