Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016
Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"98 points. NR. 3 - SPAIN TOP 100" - Falstaff
"97-98 points. Det er ganske enkelt fortryllende og jeg er skræmmende tæt på at hive de helt store 7 fingre frem (99-100 point) - Houlberg
"97 points. This is an amazing Ribera del Duero." - Robert Parker
"97 points. Monster stor vin. Her er alt i potens." - Winewherever
Dominio del Aguila Reserva imponerer som Nr. 2 på Parkers rangliste over Ribera del Duero 2016. Flere point foran sine direkte og dyrere rivaler fra Ribera del Duero.
Endnu vildere er kvalitetsstemplet fra Falstaff, der med 98 point toprangerer Aguila Reserva 2016 som en sensationel nr. 3 på listen over "Spaniens 100 bedste vine". Foran Vega Sicilia Valbuena, Aalto og adskillige andre ikoniske Ribera de Duero-vine.
Endelig erklærer danske Houlberg sig skræmmende tæt på 7 perfekte tommelfingre (99-100 point) til Reserva 2016, som er anmelderens suverænt bedst ratede Ribera del Duero nogensinde.. Den her vin er bare for vild!
Smagenote
Mørk kirsebærrød med fortryllende duft af violer, sorte kirsebær, brombær og mørke blommer, sirligt sammenvævet med skovbund, balsamico og soya samt nellike, chokolade og espressobønner fra fadlagringen. I munden tæt kirsebærfrugtig med overvældende nuancerigdom og kompleksitet i den minutlange, stramt strukturerede finish. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Reserva 2016
98/100 Falstaff
(NR. 3 - SPAIN TOP 100)
97-98/100 Houlberg
"6,5 Thumbs Up med pil op: Duftmæssigt er det ikke arketypisk rød Ribera del Duero, for vinen har en vild, blomstret og nærmest paralyserende parfumeret aroma, let som en springbuk i løbetid, lettere dyrisk med netop noget, som kan minde om lugten af pelsen på et dyr. Derudover er der så violer, friske, mørke og vilde bær, brombær, tyttebærgele, drikkeyoghurt, krydderier, en sart men håndfast syre, mens fadene er integrerede på den smukkeste måde ... sådan et lille subtil dask til næseborene med afsmitning af lidt mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte ... det er bare kompleks, givende, svævende og elegant. Nogle gange er det svært at formidle ... pin-pointe en duft helt præcis, men det er som den har et ekstra bjerggear eller 7. potens, som løfter duften ovenover os almindelige dødelige. I munden er der smeltepotentiale ... vinen er cremet og smelter nærmest, så mit hjerte også smelter. Den er intens uden at blive alt for kraftig og fed. Der er masser af tanniner, men de føles polerede som den mest skinnede messing lysestage, selvom man bagefter kan mærke, at de fortsat sidder og grovhygger sig i munden. Frugten er slet ikke mørk, men intens med blommer, kirsebær og jordbær med tonsvis af friskhed og en silkeagtig smooth struktur. Den er som at nedsænke sig i en brun, blød velour- eller fløjssofa og blot glemme resten af verdenen. Det varer lige 0,75 liter ... men fuck hvor går de 0,75 liter hurtigt. Det er lidt af et elegant bæst. Det er ganske enkelt fortryllende og jeg er skræmmende tæt på at hive de helt store 7 fingre frem, men 6,5 houlbergske fingre er sikre med pil op."
97/100 Robert Parker
"Quite different from the 2015 was the 2016 Reserva, a red from a cooler year with good yields, so they were able to increase production of this wine over twofold and increase the quality! It took some seven months to complete fermentation, and the élevage in barrel lasted some 29 months. It has an incredible nose, violets and something musky, intriguing, complex and nuanced, mysterious and difficult to define, with some notes reminiscent of soy sauce. The palate is seamless and with terrific balance, a silky texture and very fine but chalky tannins. This is an amazing Ribera del Duero. 18,834 bottles and 519 magnums produced. It was bottled in April 2019."
97/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Monster stor vin. Her er alt i potens. Kompleks duft af syrlige mørke bær, hybenroser, tomatplante og nypløjet mark. I munden har en intens og levende syre der flot modspiller den kraftige frugt. Tanninerne er grynet, ungdommelige og skriger på at få følge af lækker proteinholdig mad. Brombær, porsesnaps, stegt kød, salvie og en lang kompleks og mineralsk eftersmag. Den efterlader en med fornemmelsen af, at der lige er blevet danset Paso doble i ens mund. Særdeles rustik, intens og vild vin, der vil kunne holde sig i årtier i kælderen."
96/100 Tim Atkin
96/100 Guiá Peñin
"Cherry red. Aromas: expressive, red fruits, dark fruits, ripe fruits, balsamic, sweet spices, a hint of wild berries. On the palate: elegant, full, long."
96/100 Verema
"The nose is very fruity, with earthy and mineral notes, with scrub and even citrus aromas. It is fresh, balsamic, with those ripe strawberries with a touch of acid, the currants that give it a sweet touch and the very crisp berries. The minerality is already chewed on the nose, with notes of elegant wood, blue flowers and hot spices. Very fragrant, intense, elegant. The palate is very fluid, with the fruit mixing a ripe and crunchy point, with the rustic tannin that is just being integrated. White pepper, that sweet touch of currant, good balsamic, scrub, flowers ... A great display of nuances, with the minerality that crunches, the wood that still has a drying point and some bitterness and astringency that asks you for another glass. Young floral, with a long journey and a structure that will make it grow for many years. Mineral and floral aftertaste.
A delicacy that is in its infancy and that will grow and grow and become enormous."
Anbefales til lam, krogmodnet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Nyd vinen ved 16-18°
Domino del Aguila Reserva 2016 er baseret på håndhøstede druer fra +100 år gamle vinstokke, ved landsbyen La Aguilera i 900 meters højde. 90% Tempranillo samt 10% samplantede sorter som Albillo, Bobal, Garnacha og Tempranillo Gris. Jordbunden består af kalk og rødt ler.
Traditionel fodtrampning af hele drueklaser, samt gæring uden tilsætning af kulturgær. Modnet 29 mdr. på hovedsageligt franske fade. Manuel aftapning uden klaring og uden filtrering.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt!
Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.