Domaine Gabriel et Paul Jouard Bâtard-Montrachet Grand Cru 2018
Domaine Gabriel et Paul Jouard Bâtard-Montrachet Grand Cru 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
0,04 hektar…
Det er størrelsen på den parcel som Domaine Jouard ejer på en af verdens mest berømte hvidvinsmarker, Bâtard-Montrachet.
Vi kunne i Supervin have hele deres parcel liggende inde i vores butik og stadig have 300m2 plads til overs. Begrebet ”mikro-produktion” får en helt ny betydning her.
Den legendarisk mark deler samme terroir som nabomarken, Le Montrachet, men har en tand dybere og mere kompakt jordbund. Resultatet er den vildeste og mest powerfyldte Grand Cru på hele Montrachet-skråningen.
Vinen smager helt fortryllende i denne eminente 2018-årgang, der også gør gemmepotentialet enormt.
Smagenote
Skøn gylden farve med friske grønlige nuancer. Næsen byder på det ypperste og mest komplekse Chardonnay har at byde på. Koncentreret duft af modne pærer, mandarin og friske sommerblomster, der bevæger sig over i brioche, honning og delikate trøfler. Man kunne sidde og dufte til det her i timevis… I munden smyr vinen sig rundt med sin cremede og nuancerede Chardonnayfrugt, der suppleres af forrygende mineralske noter. Uendeligt lang finish med strejf af smør og toast, der yderligere indhylles i skønne fadkrydderier, afrunder denne opleves af ren verdensklasse. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Nyd den prægtige Grand Cru til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ i cremet sauce, svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay fra den legendariske mark Bâtard-Montrachet. Her råder Domaine Jouard over mikroskopiske 0,04 hektar, der ligger perfekt eksponeret på solen med sin syd/sydøstvendte placering. Efter endt gæring lægges vinen på små franske barriques, hvor den modner i 18 måneder. Andelen af ny eg er 50 %. For at tilføje yderligere dybde og kompleksitet til smagen bliver de fine gærrester regelmæssigt omrørt (batonnage).
Om Domaine Gabriel et Paul Jouard
Domænet har små 10,5 hektar marker tilgængelig. En verdensklasse parcel på 0,04 hektar på selveste Bâtard-Montrachet Grand Cru, og resten fordelt på Premier Cru Chassagne-Montrachet, Premier Cru Saint-Aubin og Santenay. Paul Jouard, søn af Gabriel, tilsluttede sig sin far i 1992 på vineriet. Faderen døde desværre kort tid efter i 2003. Paul beholder derfor af sentimentale grunde sin fars navn på flasken for at ære hans evige minde. Jouard lavede et drastisk skift i 1990 fra at lave overvejende røde vine, til i dag at lave overvejende hvide, men mestrer stadig begge discipliner til perfektion.