Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“96 points. Compact and long, with salty tannins and touches of red fruits."
Luca Gardini, World Champion Sommelier
"GODT KØB TIL 110,00" - Din VinGuide
St-Émilion Grand Cru Classé og Pomerol kan bare komme an. Adrien Surain giver her et herligt bud på, hvad topanmeldt rød Bordeaux også kan være...
Ung, frisk og bærfrugtig Merlot med luksuriøse trøffelnoter à la Pomerol. Ligeså sublim saftig og nem at nyde, som den er at betale.
Lavet på økologisk dyrkede druer. Skål.
Smagenote
Dyb og tæt rubinrød farve. Næsen er frisk og emmer uimodståeligt af røde og mørke bær. I munden lækker blød med tonsvis af saftig, sexet Merlot-frugt, der i den lange eftersmag giver plads til urter, krydderi og et behageligt tanninbid. Flot, harmonisk højrebredsvin! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016
96/100 Luca Gardini
"Intense and deep ruby red. The nose is taut, dense with notes of blackberry and rhubarb, hints of geranium and taggiasca olive. The mouthfeel is compact and long, with salty tannins and touches of red fruits. Mentholated close."
92-93/100 - Verema
"Attractive deep ruby/garnet color. Bright and dense. Very ripe aromas, compote and candied fruit (arrope, calabazate), dried plum and raisins. It does not hide that it is a pyracinic variety, through aromas of peppers but without greens (in jam). The nose anticipates warmth. It even makes one think of a thermovinification process. Barrel toasts. Chocolate. Certain complexity. Good acidity. A lot of tactile palate. In the mouth the aromatic impressions are reinforced. It is fleshy, almost meaty. "
93/100 Barego'mad - mad & vinblog
"Der venter dig en ung og indbydende frugtig rødvinsoplevelse i glasset, som er klassisk højrebreds-Bordeaux, men i en meget tilgængelig og frisk stil, som klæder den rigtig godt og gør den meget letdrikkelig. Både som saftig meditationsvin eller som ledsager til en god bøf eller en krydret lammekølle. Blød og let fyldig med et krydret touch kombineret med lækker blød Merlot-frugt, fuldmoden syre og et behageligt velafstemt tanninbid. Jeg sidder ganske behageligt i den bløde velourstol under hele forestillingen, og går ud af biografens mørke godt underholdt med lyst til et glas mere. Popcorn. Det er også noget man drikker ★★★★★" - vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95
90/100 Din VinGuide
"GODT KØB TIL 110,00: Rigtig fin næse. Elegant med noter af solbær, lakrids og peber. Meget elegant, med en fin balance og nogle velintegrerede tanniner, som understøtter den medium + lange eftersmag. En lidt brændt note til sidst, som forstyrrer en vin, der ellers er i flot balance med sig selv."
90/100 Vinbladet
"Moden, udviklet duft med mørke kirsebær, brombær og mørk chokolade. Fyldig smag, moden med markeret tannin og lang eftersmag med mørk frugt og chokolade, lidt tør med herligt tanninbid langt fremme."
90/100 Vinhulen
"Rubinrød. Mørk duft med mørke bær af brombær og mørke kirsebær med lette nuancer af træ og masser af krydderi fra Merlot og lette mineraler. Særdeles intensiv duft. Smagen er blød og rund med masser af mørke bær fra brombær og frisk frugtsyre med bid og velsmagende krydrede noter fra Merlot-druen. Tætpakket i frugten og angribende fra syre og tanniner. Solid bund og masser af klassiske cedertræsnoter sammen med cigarkasse og chokolade. Imponerende intensitet og balance i vinen. Rigtig god til prisen"
❤❤❤❤❤ - Kvindevin
"Endnu en øjenåbner af den lettilgængelige, sprælske og frugtige slags."
Nyd vinen som den er – eller til oksekød, lam, gris, and eller charcuteri. Servér ved 16-18°C
Vinen er lavet på 100% Merlot fra 12 hektar omkring Saint-Gervais, i ”smørhullet” mellem Cotes de Bourg og Fronsac. Her på højre bred af floden Dordogne dyrker familien sine marker økologisk (ucertificeret) og i harmoni med månens cyklus.
St. Gervais er begunstiget af et særligt tørt mikroklima, som muliggør sen høst af fuldmoden Merlot fra de 30 år gamle vinstokke. Jordbunden og modningsbetingelserne har, ligesom vinen, meget til fælles med de verdensberømte naboer Fronsac og St.-Émilion. En dejlig frugtren Merlot, blødgjort med 2 år på ståltank før aftapning.
Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).
Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.
2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken.
Som historien viser, er Bordeaux meget andet end investeringsfonde, glamour og Cru Classé. Det glæder os, at Surain-familien tager kampen op, for deres vin er tæskegod!