Chateau Magrez Fombrauge Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018 i trækasse
Chateau Magrez Fombrauge Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"97-98 points. Exceptional depth and power... Could be one of the best from here" - James Suckling
Grandiøs garagevin og mikro-cuvée i luksusklasse! Da Magrez Fombrauge debuterer i år 2000, og Robert Parker straks hiver 100 point op af anmelderhatten, er en ny højrebredsmastodont født. Denne ekstremt sjældne luksusudgave af Ch. Fombrauge kommer fra et unikt frimærke på bare 1,8 hektar! Et absolut must-try for fans af højrebredsvin i moderne, powerfuld stil!
Terroirvinen fremstilles på det historiske vinslot Fombrauge, hvor der har været dyrket vin siden 1500-tallet. Siden vinkøbmanden Bernard Magrez’ overtagelse i 1999 har Fombrauge Grand Cru Classé, og ikke mindst enkeltmarks-storebroderen Magrez Fombrauge, styret direkte mod stjernerne. Ønologisk konsulent: Michel Rolland.
Anmeldelser af Château Magrez Fombrauge Saint-Emilion Grand Cru 2018
97-98/100 James Suckling
"Exceptional depth and power to this, at an early stage, with dark-berry, chocolate, toasted-oak and walnut character. Tight and compact. Fine-grained tannins. About one-third co-fermented with cabernet franc and merlot. Could be one of the best from here"
94-96/100 Jeb Dunnuck
"One of the original Saint-Émilion garage wines, the tiny production 2018 Château Magrez Fombrauge (the blend is normally 60-80% Merlot with the balance Cabernet Franc, brought up in new barrels) is another awesome wine that packs incredible richness and depth yet stays light and seamless. Its deep purple color is followed by a mammoth-sized bouquet of black fruits, scorched earth, chocolate, and smoky minerality. Deep, full-bodied, incredibly sexy and textured on the palate, with sweet tannins, it’s certainly not for those craving lightweight aromas and flavors but is a brilliant wine in the making. It’s going to take 4-5 years of bottle age (or more) to shed some baby fat, but it should age for 2+ decades."
95/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
"Concentrated, full-bodied, lush, deep, long and rich, there is a lot going on here from all the crushed stone, smoke, licorice, espresso, perfectly ripe, black raspberries, plums and cherries. Long and dense, with lush, polished tannins and palate coating layers of fruit, this is going to need a decade to develop before it really starts showing its best. The wine was made from a blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc. Only 250 cases were produced so if you find a bottle and this is your thing, grab it."
95/100 Tastingbook.com
Om Château Magrez Fombrauge
Om Bernard Magrez
Fra trange kår til ejer af 42 vinslotte.
Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den snart 90-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdsomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og 1000 hektar vinmarker fordelt over i hele verden. Fire af disse er Grand Cru Classé-slotte i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med flere 100-points flasker har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 og er et af områdets mest ikoniske slotte.
Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trange kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandlerbranchen.
Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og han lykkedes med at blive den førende leverandør af vin og spiritus hertil. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han senere erhvervede i slutningen af 1980'erne.
”Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"
En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 62 kroner fra Languedoc eller hans Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så er Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Margaux og St. Estéphe. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne - elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.
Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. Det gælder også hvidvine! Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin.
Elegante sydfranske value-vine fra Languedoc
Bernard Magrez laver også fortryllende vine fra det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Derudover laver han også eksklusive rosévine fra det berømte Côtes de Provence. Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!
Uanset om du er på udkig efter stor Cru Classé Bordeaux til vinkælderen eller læskende sydfransk Provence-rosé, så er Bernard Magrez-nøglerne i bunden af flaskerne din garanti for, at kvaliteten er på et ekstremt højt niveau!