Chateau La Tour Carnet 4. Cru Classé Haut-Médoc 2015
Chateau La Tour Carnet 4. Cru Classé Haut-Médoc 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 points. The dark rich fruit is bright on the attack.." - Decanter
"93 points. A wealth of brambly and spicy berry fruits.." - James Suckling
La Tour Carnet er både et historisk slot og en exceptionelt velsmagende Haut-Médoc, som er 1855-klassificeret 4. Cru Classé.
2015 er helt klart blandt århundredet allerstørste årgange i Médoc, og topanmeldte La Tour Carnet er blandt årgangen flotteste rødvine.
Smagenote
Dyb rubinrød med lilla skær og parfumeret duft af sorte kirsebær, blommer og solbær. Dybe strejf af skovbund, friskmalet kaffe, cigarkasse, kakao, lakrids og vanilje. I munden silkeblød med frugt og fad i harmonisk balance. Vedvarende eftersmag med elegant krydderi og fine, tætte tanniner. Drik nu med iltning, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château La Tour Carnet 4. Cru Classé Haut-Médoc 2015
94/100 Tastingbook.com
93/100 Decanter
“I love the enticing nose on this wine, and the dark rich fruit is bright on the attack. You can definitely see the success of this vintage.”
93/100 James Suckling
“This has a wealth of brambly and spicy berry fruits with a succulent, plush and flavorsome palate delivering red plums and cherries amid smooth tannins”.
91-93/100 Robert Parker
“…a very well-crafted, silky and seductive Haut-Médoc.”
91-93/100 Falstaff
Anbefales til oksekød, lam, fuglevildt, vildtkød og indmad. Servér ved 16-18°C.
Bag om Château La Tour Carnet
Château La Tour Carnets historie går helt tilbage til 1100-tallet, og slottet hører således til blandt Médoc-regionens ældste. Châteauet er 1855-klassificeret som 4. Grand Cru Classé og har siden 1999 været ejet af en af Bordeaux’ helt store vinkøbmænd, Bernard Magrez.
Slottet er beliggende i det nordligste Haut-Médoc, nær grænsen til St.-Éstephe. Markernes beliggenhed på varmeabsorberende og veldrænede grusbanker giver få, små og smagskoncentrerede druer.
Frugten sorteres ad hele 3 omgange. Først i marken, så manuelt og optisk i vineriet. Lanceringen af 2. vinen ”Les Douves” i 1989 har ligeledes hævet niveauet for slottets ”Grand Vin”. Ønologisk konsulent: Michel Rolland.