Chateau Cos d´Estournel St-Estèphe 2. Cru Classé 2010
Chateau Cos d´Estournel St-Estèphe 2. Cru Classé 2010
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Cos d’Estournel kaldes ”super second”, fordi slottet er klassificeret 2. Cru, men præsterer som en 1. Cru! 2010 er en ekstraordinær Bordeaux-årgang – og sammen med 2009 den største i dette årtusinde!!
98/100 James Suckling
”There’s clarity and beauty to this wine as always with pure dark berry, stones and spices. Some clove too. Full body, firm and silky tannins and a long finish. Pure and precise wine with so much class. Try in 2020.”
98/100 Falstaff Magazin
98/100 Tim Atkin
97+/100 Robert Parker
“This wine exhibits beautifully pure notes of creme de cassis, blueberry liqueur, pen ink, graphite and hints of toast and vanillin.The wine is full and rich, and although aged in 80% new oak, the wood is a subtle background component. This beauty will take longer to round into shape than the dramatic and compelling 2009.”
19,5/20 La Revue du Vin de France
Saint-Estèphe er en klassisk ledsager til lam, oksekød, fuglevildt, vildtkød og indmad. Servér ved 16-18°C.
2010 Cos d’Estournel er sammenstukket af 78% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 2% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Druerne høstes og sorteres manuelt, fra i gennemsnit 35 år gamle stokke. Fermenteringen foregår uden tilsætning af industrigær, hvorefter vinen modner 18 mdr. sur lie på barriquefade, heraf 80% nye.
Chateau Cos d’Estournel er beliggende i grænselandet mellem St-Estèphe og Pauillac, umiddelbart nord for Chateau Lafite Rothschild. Med vine i verdensklasse og sin orientalsk inspirerede arkitektur, har slottet fra 1811 forlængst opnået ikonisk status. Ejer siden år 2000 er Michel Reybier, som har tjent sin formue i fødevareindustrien. Den grusholdige jordbund har veldrænende og varmelagrende egenskaber, som sammen med mild indflydelse fra Gironde-udmundingen giver optimale modningsbetingelser for Cabernet Sauvignon. Beplantet areal: 91 hektar. Årlig produktion: 400.000 flasker. Andenvin: Les Pagodes de Cos.