Castiglion del Bosco Tresoro 2018
Castiglion del Bosco Tresoro 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”96 points. Shows wonderful length.” – James Suckling
Tre topvinerier, tre druesorter, ét terroir og én magisk Supertoscaner!
De tre topproducenter Caiarossa, Duemani og Tenuta Prima Pietra er gået sammen om at lave en vin, der viser det enestående terroir omkring den toskanske by, Riparbella. Vi befinder os få kilometer fra middelhavskysten med Bolgheri som tætteste nabo-appellation.
Derfor er fokus naturligt nok på Bordeaux-druesorterne, som har givet området sin internationale anerkendelse og succes. Hver enkelt producent bidrager med hver deres druesort til blendet, som består af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. For at terroiret skal skinne mest muligt igennem i vinen, bliver alle druerne dyrket økologisk, biodynamisk og bæredygtigt.
Der er blot produceret omkring 400 kasser af denne kultvin, der nemt kunne spise kirsebær med mange af Bordeaux’ store Grand Cru Classé-vine. En kæmpe oplevelse, der kun vil blive bedre hen over de kommende 15-20 år.
Smagenote
Tresoro troner frem i glasset med en tæt kirsebærrød farve. Elegant og parfumeret næse med rosenblade, blåbær, saftspændte solbær, kirsebær og grafit, der sammenvæves med fine noter af mokka, chokolade, cedertræ og trøfler fra fadlagringen. Vinen lander med stor overbevisning på tungen med en kødfuld og koncentreret frugt, der langsomt breder sig ud i hele kroppen. Vinen slutter af som en stor Gran Cru Classé med urter, fadkrydderier, mineralitet og finkornede tanniner, der klemmer madvenligt til. Tresoro er allerede nu en triumf. Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Castiglion del Bosco Tresoro
96/100 James Suckling (årg. 2017)
“Gorgeous aromas of crushed stone, blueberries, light chocolate and hints of coffee beans. Full body. Round and very polished tannins and a flavorful finish. Shows wonderful length. This is a new wine that is a blend of wine from Caiarossa (cabernet sauvignon), Duemani (cabernet franc) and Prima Pietra (merlot). Drink or hold. Only 3,000 bottles.”
94/100 Falstaff (årg. 2017)
” Bright garnet red. Exciting nose of ripe cranberries, dried rose petal, cassis, wild berries and a hint of truffle in the background, complex and spicy. On the palate there's a juicy core, it's polished and precise, spreads elegantly over the tongue, shows powerful tannin with a little dryness needing time to settle, fine spice on the finish.”
Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Kultvinen Tresoro er blevet til i samarbejde mellem tre forskellige toskanske topproducenter - Caiarossa, Duemani og Tenuta Prima Pietra. De leverer hhv. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot til vinen. Vi befinder is i Maremma, nærmere bestemt den lille by, Riparbella, der ligger helt ud til Middelhavskysten. Det unikke terroir er karakteriseret ved en jordbund med masser af vulkansten og jern, der er helt ideelt til dyrkning af både Cabernet Sauvignon og Merlot.
I vineriet bliver mosten gæret i 20 dage amphoraformede lerbeholdere, hvorefter den modnes i franske egetræsfade, der har været brugt 1-2 gange. Der er blevet produceret 2646 flasker af denne unikke Supertoscaner.
Om Tenuta Prima Pietra
Tenuta Prima Pietra er den anden ejendom, som Massimo Ferragamo erhvervede sig i 2002. Ejendommen ligger i Riparbella ved kysten i det solbeskinnede Toscana. Vinstokkene får fin soleksponering og nyder særligt godt af de kølende briser fra havet, hvilket betyder en gradvis modning af druerne, der når at opbygge smagsstoffer, så de kan udfolde deres fulde potentiale.
Markerne er de højst beliggende i Toscana, hvilket er med til at sikre en friskhed i vinene, der dermed bevarer deres finesse og elegance