Domaine Pansiot Meursault 2023
Domaine Pansiot Meursault 2023
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“The resulting vintage looks set to be extremely good, both abundant in quantity and quality.” Wine Searcher om årgang 2023 i Bourgogne.
Ekstremt sjældent Meursault-opkøb… Kun 1 % krydser Frankrigs grænser!
Familie-domænet Pansiot er kendt for at lave fortryllende ”hand crafted” bourgogne fra 18 hektar fordelt på lige præcis forskellige 18 appellationer. De laver alt fra powerfuld Gevrey Chambertin til smørlækker Meursault. Der er bare ét problem…
Ifølge det store vinmedie, Gilbert & Gaillard, bliver Pansiots flasker revet væk af franskmændene selv – både professionelle vinagenter og privatkunder. Kun 1 sølle procent bliver eksporteret og vi er derfor ovenud lykkelige over at have listet et lille Meursault-restparti hjem til Danmark – endda i den nye superårgang 2023, der sjældent er set mage. Kun årgang 1982 kan angiveligt matche de rekordstore udbytter og exceptionelle kvalitet, der blev skabt i Bourgogne dette år.
Meursault’en er skabt af Emilie Pansiot, der i år kan fejre 20-års jubilæum som vingårdsejer efter, at hun overtog tøjlerne fra sin far i 2004. Emilie har fingrene med i praktisk talt alle led af produktionskæden. Lige fra dyrkning og beskæring af vinstokkene til modningen i kælderen og salg. Det sidste behøver hun selvsagt ikke bruge meget tid på, da vinene herfra bliver støvsuget af alle, der kommer i nærheden af dem.
Glæd dig til olieret, powerfuld Meursault med fadkrydderier og toastkompleksitet fra 12-14 måneders fadlagring på de bedste franske barriques samt dertilhørende omrøring af gærresterne. Det her er Meursault med value i verdensklasse. Se blot prisen og sammenlign med andre Meursault’er på det danske marked. Først til mølle!
Smagenote
Domaine Pansiots Meursault begejstrer ved ophældningen med en elegant gylden farve, blinker med friske grønne nuancer… Majestætisk Meursault-duft med overdådige aromaer af hvide blomster, fersken, abrikos, ananas, pæretærte og våde kalksten, der leder videre til fadkomplekse noter af ristet brød, vanilje og ristede hasselnødder. I munden lander Meursault’en silkefin og cremet på tungen, hvor den rige og generøse frugtpower balanceres til perfektion af en frisk underliggende citrusmineralitet. Ekstremt lang eftersmag med gule stenfrugter, delikate fadkrydderier og nødder… En passende fejring af Emilie Pansiots 20-års jubilæum som vinmager… Mesterlig Meursault fra superåret 2023. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Nyd den store Meursault til (jomfru)hummer og stegte fisk samt cremede pastaretter. Derudover fungerer vinen også fantastisk til fjerkræ, charcuterie og nøddeagtige oste som Comté. Server den ved 10-13°C.
Vinen er skabt 100 % Chardonnay fra Domaine Pansiots egne druer i den verdensberømte bourgogne-region, Meursault AOC. Emilie og resten af hendes team plukker druerne fra omkring 35 år gamle vinstokke, hvorefter de fragtes til vineriet. Her gærer vinen først på ståltanke inden, at den omstikkes til de fineste franske egetræsfade, hvor hyppig omrøring af gærresterne er med til at give vinen sin arketypiske Meursault-kendetegn i form af smørblød tekstur, toast og delikate fadkrydderier. I alt bruger Emilie 25 % nye egetræsfade i modningsprocessen, der var 12-14 måneder.
Om Domaine Pansiot
I den sydligste del af Côtes de Nuits, lige på grænsen til Côtes de Beaune, finder vi det charmerende familie-domæne Pansiot, der har været kraftigt voksende siden Eric Pansiot startede ud på egen hånd i 1981 med 4 hektar vinmarker. Den centrale placering på Bourgognes gyldne skråning, Côte d’Or, er velvalgt, fordi Pansiot med årene har ekspanderet så meget, at de i dag ejer 18 hektar fordelt på 18 appellationer. Huset er ekstremt alsidigt og formår at lave stor Gevrey Chambertin, 1er Cru Chardonnay fra Savigny-lès-Beaune og elegant Cremant de Bougogne til særdeles fornuftige penge. I dag er det datteren Emelie Pansiot, der har overtaget tøjlerne efter sin far og det charmerende domæne står altid klar til at byde på rundtur i deres imponerende kældre, der har rødder helt tilbage til 1700-tallet.