Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017
Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Singel Vineyard Las Bajadas 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Som Chateauneuf du Pape og Grand Cru Bourgogne i et og samme glas!
Når Châteauneuf-druen Grenache flytter op i den kølige spanske bjergluft, så fremelskes rødvinenes elegance og mineralitet i en sådan grad, at eksperterne jubler og sammenligner med stor rød bourgogne!
Xi’ipal er præcis sådan en Grenache… i absolut bjergtagende kvalitet fra den økologisk dyrkede enkeltmark Las Bajadas i 625 meters højde.
Skånsomt modnet på 500 liter fransk eg af winemaker Raquel Grandival Allende, der om nogen mestrer at forene smagspower med mineralitet og et unikt feminint touch!
En mikroproduktion på bare 1200 flasker, hvor vi må prise os lykkelige for at være tildelt en brøkdel. Skynd dig!
Smagenote
I glasset funklende brilliant og forførerisk kirsebærrød… Næsen er herlig floral og granatæblesaftig med vidunderlige strejf af garrigue-krydderurter, knust granit, lakrids og ristede kaffebønner… I munden relativt frugtfyldig med sitrende frisk mineralitet og en nærmest uhyrlig elegance, der får hjertet til at slå hurtigere! Et supersaftigt og vibrerende sammensurium af jordbær, granatæblejuice, urter, fennikel og diskret fadkrydderi, der klinger smukt af med silkebløde tanniner… En mesterlig mineralsk bjerg-Grenache med finesse i verdensklasse! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Bodegas Caudalia Garnacha Xi’ipal Single Vineyard Las Bajadas
OBS. Udpluk fra tidligere årgange… 2017 endnu ikke anmeldt.
92/100 Vinous
” Deep, lurid ruby-red. High-pitched, mineral-accented red/dark berry and pot-pourri aromas are complemented by suggestions of succulent herbs and Asian spices. Smooth and open-knit, offering appealingly sweet raspberry and lavender pastille flavors that tighten up slowly with air and pick up mocha and white pepper nuances. Shows impressive clarity and spicy lift on the persistent finish, which is given shape by silky, even tannins. (Fermented in concrete tanks and aged for a year in used, 500-liter French oak barrels.)”
91/100 Falstaff
91/100 I Winereview.com
Nyd den til kraftige spanske tapas, and, steaks, lam, lyst kød, svampe og lagrede oste. Servér ved 15-17°C.
Vinen er fremstillet på 100% Garnacha (Grenache) fra den kølige enkeltmark Las Bajadas, som vi finder 625 meter oppe i Navarra-regionens bjergrige subzone Baja Montaña.
Før gæringen udblødes frugten skånsomt ved lav temperatur, så mosten kan optage ekstra farve og frugtaromaer fra drueskindet. Gæringen sker på betontank med frugtfremmende temperaturstyringEfter endt gæring modner vinen 12 måneder på 500 liters franske egetræsfade samt 12 måneder på flaske før frigivelse til salg. Samlet produktion: kun 1200 flasker.
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi finder det lille vinhus Bodegas Caudalia 500 meter oppe i Navarra-subzonen Baja Montana, hvor de to ejere, Ivan Lopez Barco og Raquel Grandival Allende, har dedikeret sig til økologisk dyrkning af blot 8 hektar med rødvinsdruerne Syrah, Garnacha, Graciano og Tempranillo.
Klimaet er køligt for Navarra. Indflydelsen fra Pyrenæerne og Atlanterhavet er mærkbar og giver en langsommere druemodning, der resulterer i vine med stor aromatisk finesse og klassisk druetypicitet.
I kælderen fremhæver winemaker Raquel Grandival Allende terroirets unikke karakter ved at lade mosten spontangære med de naturligt forekommende gærstammer, ligesom valget af relativt store franske egetræsfade, mellem 400 og 500 liter, tjener til at bevare vinenes autentiske og druetypiske udtryk.