Arnaldo Caprai Montefalco Sagrantino Passito DOCG 2018 - 37,5 cl (Halvflaske)
Arnaldo Caprai Montefalco Sagrantino Passito DOCG 2018 - 37,5 cl (Halvflaske)
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Recioto della Valpolicella, ryk en balle... og gør plads til Montefalco Sagrantino Passito DOCG fra Arnaldo Caprai!
Når Umbriens bedste vinproducent laver sød rød Passito, skal du til Valpolicellas flere tusinde kroner dyre Recioto-pendanter fra kultnavne som Dal Forno og Quintarelli for at finde tilsvarende verdensklassekvalitet.
Passito-vinene på Umbriens røde signaturdrue Sagrantino er ekstremt sjældne på danske vinhylder, men får du chancen, skal du ikke tøve et sekund.
Denne silkefine røde eliksir nærmest smelter på tungen med sød blåbærkompot, engelsk lakrids, nougat, kanel og skovbundsmineralitet… Et absolut must try for alle fans af Italiens store søde vine!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med sort kerne! Næsen lokker med guddommeligt lækker og koncentreret duft af brombær, blåbær og jordbærsyltetøj svøbt i et fadkrydret slør af luksusvanilje, lakrids, ristede kaffebønner og kanel… Delicious! Passito-vinen glider som silke over tungen, hvor den perfekt fadkrydrede frugt afleverer læssevis af lækkerier… Kaffe, kakao, svesker, blåbærmarmelade, skovbund, engelsk lakrids, jordbær i fløde, sorte dessertkirsebær… og vi kunne blive ved! Minutlang finish med saftige, bløde tanniner. Wauw! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Arnaldo Caprai Montefalco Sagrantino Passito DOCG
94/100 Doctor Wine (årg. 2016)
Nyd den til chokolade, tærter, frugtdesserter, traditionelle italienske kager og “biscuits” samt modne oste. Servér ved 8-12°C
Vinen er fremstillet på 100% Sagrantino, som Arnaldo Caprai selekterer fra egne topmarker i Umbrien. Efter høsten koncentreres Sagrantino-druerne ved tørring til stor rosinstørrelse, før vinificeringen påbegyndes. Tørreprocessen koncentrerer både smagen og sukkerindholdet, mens den har en blødgørende effekt på Sagrantinos ellers barske tanniner. Gæringen afbrydes, når vinen rammer et sukkerindhold omkring 125 gram pr. liter samt en alkoholprocent omkring 13,5%. Vinen forkæles i kælderen med 15 måneder på små franske egetræsfade samt 12 på flaske før frigivelse til salg.
Om Arnaldo-Caprai
“It’s an exemplary producer in terms of quality and sustainability, fundamental for the rebirth of Sagrantino.” – Gambero Rosso
“Outstanding wines from the Arnaldo Caprai winery have created much interest in the Sagrantino variety…” – Jancis Robinson
I det bakkede landskab omkring byen Montefalco, i hjertet af Umbrien, finder vi den traditionsrige familieproducent, Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en succesfuld tekstilhandler med en stor drøm om at lave sin egen vin. Han realiserede drømmen i 1971, da han købte vingården, Val di Maggio. Det startede med blot fem hektar, men med tiden voksede ambitionerne, og han opkøbte flere omkringliggende marker.
Lige siden begyndelsen har Arnaldo Caprai haft stor kærlighed til de lokale druesorter og særligt Sagrantino-druen spiller en hovedrolle i husets bedste vine. I dag er Arnaldo Caprai anerkendt som den absolut førende producent af vine på Sagrantino-druen, der har været dyrket i Montefalco i over 400 år.
I 1988 indtog sønnen, Marco Caprai, en ledende rolle på vingården, og han løftede, med sin store passion og viden, vinene op i topklasse. I 1992 var Marco hovedpersonen bag Montefalco Sagrantinos udnævnelse til officiel DOCG-appellation på linje med Barolo, Brunello og Chianti. I forbindelse med vingårdens 25-års jubilæum producerede han topvinen ”25 anni”, der 10 år i træk har fået de magiske 3 røde glas af Gambero Rosso.
Familien investerede senere hen voldsomt i nye vingårde og teknologisk innovation. De startede blandt andet et samarbejde med universitet i Milano, der har hjulpet med at skabe endnu bedre vine.
I mere end 40 år har familiehuset Arnaldo Caprai produceret vine ud fra nøgleordene tradition, innovation og terroir. Deres utrættelige arbejde har været med til at redde Sagrentino-vinene fra at gå i glemmebogen og i stedet gjort dem verdensberømte. I dag producerer de vine på en række forskellige druesorter i mange prisklasser – lige fra skønne hverdagsvine med stor value for money til topklasse-vine med 97 point fra Robert Parker.