Abremundos Octava Alta 2016
Abremundos Octava Alta 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95 points. Already delicious." - James Suckling
"93 points. A wonderful subtle power..." - Decanter
"92 points. Spicy and smoky. Mixing berry fruit with herbs and an earthy touch" - Robert Parker
2016 endelig på lager... En af vores kraftigste og mest intense rødvine er tilbage i sin bedste form nogensinde!
Marcelo Pelleriti opnåede som første sydamerikaner nogensinde 100 point hos Robert Parker. Marcelo er også en dygtig guitarist, og han fremstiller Abremundos-serien i tæt samarbejde med musiker og sommelier, Pedro Aznar.
Octava Alta er intens, raffineret og kompleks. En mesterlig Malbec med 20% Cabernet Franc.
Smagenote
Nærmest sort i glasset med lilla nuancer. Næsen lokker med viol, mørke blommer, modne brombær og solbær, samt dybe noter af lakrids, kaffe, chokolade, peber og cigarkasse. Smagen er ”sveskefed” med lækker bærsødme og flot, flot intensitet. Eftersmagen er saftig og vedvarende med fløjlsbløde tanniner. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Abremundos Octava Alta 2016
95/100 James Suckling
”This shows beautiful dark berries, light chocolate and vanilla on the nose and palate. It’s a co-fermented blend of malbec and cabernet franc. Medium body, a pretty center palate and a long and subtle yet flavorful finish. Better in 2020, but already delicious.”
93/100 Decanter
“Inviting, evolving nose of dark fruits with hints of sweet spices. A wonderful subtle power nourishing you along the way.”
92/100 Robert Parker
” The 2016 Octava Alta comes from one of the most unusual vintages of recent times, cold and extremely wet. It's a blend of 80% Malbec and 20% Cabernet Franc from Altamira and Los Chacayes. It fermented in 225-liter rolling French barrels, and the élevage was in French barrique and lasted for 14 to 16 months (down from 18). As you go up in the price ladder, the wines seem to be more marked by the oak, and this is spicy and smoky, mixing the berry fruit with herbs and an earthy touch. The palate is medium to full-bodied with plenty of tannins and a dry, austere finish.”
Anbefales til oksekød, lam, barbeque, Pulled Pork og ”Tex-Mex”. Nyd vinen ved 16-18°C.
Marcelo Pelleriti laver topvinen Octava Alta på 80% Malbec og 20% Cabernet Franc, som høstes fra terroirs 1100 meter over havets overflade i berømte Uco Valley.
Vinificeringen sker i franske barriquefade, som placeres på små hjul. Egetræsfadene roteres dagligt, så drueskallerne afgiver en dyb farve og ekstra power-smag til Octava Alta. Samtidig bliver fadet mere elegant integreret i vinen. Denne specielle ”mikro-vinifikation” er en meget kostbar metode, som Marcello Pelleriti har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion. Efter endt gæring lagrer Octava Alta hele 16 måneder på egetræsfade og 6 måneder på flaske inden frigivelse. 15% Alkohol. Kæmpevin!
Om Abremundos
Én rockmusiker, ét barnebarn af en vinmager og en fælles passion for både vin og musik. Hvad giver det? - Et musikalsk vineventyr!
Pedro Aznar havde en årelang drøm om at leve på og drive et vineri. I 2012 mødtes Pedro og Marcelo Pelleriti for første gang. Det blev et skelsættende møde, hvor det straks blev åbenlyst for dem begge, at de havde den samme passion for vin. Sådan begyndte et spændende eventyr. Marcelo tog Pedro med ud til Mendoza, hvor han fik lov til at sammenstikke deres første blend. Blendet blev døbt ”Página 1” og bestod af druer fra marker over 1100 meter over havets overflade. Druefordelingen var 55% Cabernet Franc og 45% Malbec. Vinen blev startskuddet på en fantastisk rejse, som har udviklet sig til mange priser og serier af højtanmeldte vine verden rundt.
Marcelo Pelleriti er vineksperten i partnerskabet. Da han var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello er desuden den første argentiner som har opnået de magiske 100 ud af 100 Robert Parker point. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion. Foruden vinen er Marcelo musikelsker, og hans store passion i livet er guitaren. Netop musikken førte til mødet og det frugtbare samarbejde med Pedro Aznar.
Pedro Aznar er sanger, sangskriver og musiker. Som 18-årig dannede han et rockband, som kom til at definere den argentinske rockscene i flere generationer. Gennem årene var han også medlem af jazzgrupper og har vundet tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarrierer og mange tildelte priser senere har Pedro nu fordybet sig i vinens verden og er ved at uddanne sig til sommelier hos et af de mest anerkendte vin- og spiritusakademier i Argentina.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.