1853 Old Vine Estate Malbec Grand Reserve Heritage 2019
1853 Old Vine Estate Malbec Grand Reserve Heritage 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“96 points. Selection of the best old vines with most over 100 years old.“ – James Suckling
“Cult wine … Meticulously crafted treasure with limited production” – Marcelo Pelleriti, 100-point-winemaker
7 års venten er ovre… Vi har skaffet 20 kasser af unikummet “Grand Reserve Heritage”, som Marcelo Pelleriti, Argentinas og Sydamerikas måske mest dekorerede vinmager, rangerer blandt sine absoluttte kultvine!
Marcelo Pelleriti håndplukker druerne fra over 100 år gamle, ”præ-phylloxera” vinstokke på en unik enkeltmark, som den italienske immigrantfamilie Bianchetti plantede i 1910.
Disse krumryggede buskvine yder nu så få druer, at der efter sigende skal to vinstokke til at give én flaske Malbec. Kvaliteten og intensiteten er dog så vild, at markens værdi ligger 5x over normalen for området!
Efter 15 dages koldmaceration placeres druerne i 225 liter egefade, der placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige vin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som Marcello Pelleriti har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion.
Herefter følger 24 måneder på små fade samt 12 måneder på flaske, før flagskibet Heritage Grand Reserve er klar til frigivelse. Og 2019-årgangen er historisk stor…
“2019: one for the history books” – Wines of Argentina
Årtusindets årgang? Hverken hos Robert Parker, Wine Spectator eller Wine Enthusiast har Mendoza Malbec været højere ratet end i 2019.
Det her er vinhistorie hældt på flaske fra nogle verdens ældste Malbec-buskvine... Et absolut must-try for de hurtige!
Smagenote
Natmørke Grand Reserve Heritage 2019 sejler fed og majestætisk rundt i glasset… Næsen lover Malbec i den ypperste verdensklasse med afgrundsdyb duft af tørret viol, mørklilla brombærfrugt, sorte blommer, engelsk lakrids, cassis, urter og hindbæressens, der følges på vej med knuste sten, komplekse læderaromaer samt kaffe, cedertræ og vanilje fra den ekstra lange fadlagring… I munden fyldig og med en helt overdådig smoothness i teksturen. Det her er imponerende mørkfrugtet Malbec, som vinmageren mesterligt balancerer med søde fadkrydderier og femten procent alkohol. Alle elementer finder harmonisk sammen i den minutlange finish, hvor bøfvenlige tanniner samt en frisk mineralsk nerve føjer elegant struktur til den voluminøse rødvin. Magisk Malbec. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af 1853 Old Vine Estate Malbec Heritage 2019
96/100 James Suckling
”Blueberries, violets and shaved graphite with flint, black mushroom and gunmetal undertones. Hints of cedar and bark. Medium- to full-bodied with chewy tannins, yet they are spread out and frame the fruit beautifully. Selection of the best old vines with most over 100 years old. “
4,3 stjerner Vivino (207 bedømmelser, set over alle årgange, ”Højeste kvalitet for pengene af argentinsk Uco Valley Malbec”, 01-08-24)
Nyd denne ultimative bøfvin til saftige steaks, lammesteg, vildtkød, simreretter, gourmetburgers og modne oste. Server ved 16-18°C
Grand Reserve Heritage 2019 er skabt på 100 % Malbec fra La Consulta i Mendoza. Nærmere bestemt håndplukker Marcelo Pelleriti druerne fra over 100 år gamle vinstokke i 1050 meters højde på en unik enkeltmark, som den italienske immigrantfamilie Bianchetti plantede tilbage i 1910 (!) (!) Vi taler selvsamme DNA som de oprindelige Malbec-moderplanter, der i 1853 blev sejlet fra Frankrig til Argentina. Disse krumryggede og tudsegamle buskvine yder efter sigende så få druer, at der er to vinstokke om hver flaske Malbec. Kvaliteten og intensiteten er dog så vild, at markens værdi ligger 5x over normalen for området!
Siden 1910 er der ikke plantet nye vinstokke! Alt på marken er præ-phylloxera. Når en vinstok dør, erstattes den via en lang vinranke fra naboplanten, der føres i en bue under jorden og videre op i det fri på den ønskede nye position. Først når denne ”lånte” og delvist begravede vinranke har slået egne rødder, cuttes navlestrengen til naboplanten. Metoden, der på engelsk er kendt som ”layering”, fungerer kun på præ-phylloxera-terroirs.
Efter 15 dages koldmaceration placeres druerne i 225 liter egetræsfade, der placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige vin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som Marcello Pelleriti har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion. Herefter følger 24 måneder på små fade samt yderligere 12 måneder på flaske, før flagskibet Heritage Grand Reserve er klar til endelig frigivelse.
Om Marcelo Pelleriti
Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.