Xavier Châteauneuf-du-Pape La Réserve XVI XIX XX OWC
Xavier Châteauneuf-du-Pape La Réserve XVI XIX XX OWC
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”97 points. Châteauneuf-du-Pape brilliance all the way“ – Jeb Dunnuck (tidl. årg.)
“96 points. Fabulously full-bodied and decadent” – Robert Parker (tidl. årg.)
”Xavier Vignon, along with Philippe Cambie, are probably the two most highly renowned oenologists in Châteauneuf-du-Pape.” – Robert Parker
En af verdens største rødvine fra den bedste vinmager i Châteauneuf-du-Pape!
Femteudgaven af Xaviers topanmeldte flagskib La Réserve lever op til alle forventninger - og mere til!
Xavier byder med den nye XVI (2016), XVI (2019) og XIX (2020) på et noget nært ultimativt blend af topårgange med henholdsvis 98 point, 96 point og 94 point i Robert Parkers Vintage Chart. Og kvaliteten kan mildt sagt smages!
Druerne plukker han fra særlige parceller, heriblandt fra ikoniske La Crau samt fra terroirs med de klassiske rullesten (galets roulés), som Rhôneflodens mægtige strøm af smeltevand efterlod sig og formede i mellemistiden.
I respekt for frugtens verdensklasse fremstiller Xavier rødvinen med minimal intervention, og helt uden mekanisk ekstraktion, alt sammen for at fremme et mere nuanceret udtræk af aromaer fra drueskindet.
La Réserve fuldendes med omkring 15 måneders kældermodning på en blanding af betontank samt små, mellemstore og store egetræsfade, der føjer eksotiske luksuskrydderier til smagen.
Leveres i originale trækasser ved køb af 6 flasker.
Smagenote
La Réserve XVI XIX XX funkler mørk kirsebærrød i glasset... Der er ren magi og trolddom i næsen, der leverer Châteuneuf-du-Pape aromaer af en anden verden! Tørrede roser, lavendel, sort peber, ingefær og provencalske urtekrydderier stiger som en sirlig parfumeblanding fra glasset, inden koncentrerede skovjordbær, blåbær, blommer, solbær og svesker vælter frem i selskab med dybe noter af tørret kød, sort oliven, lakrids og chokolade… I munden om muligt endnu vildere! På tungen smooth, som silke svøbt i vat, mens frugten imponerer med sin sjældent vellykede blanding af fylde, power og nærmest uendelig nuancerigdom i den minutlange finish. Festen slutter med elegante tanniner, lakrids og en gådefuld saltet mineralitet, som Xavier helt konkret tilskriver drueandelen fra 2016... Episk Châteauneuf-du-Pape! Drik nu, eller gem til ca. 2040.
Anmeldelser af Xavier Châteauneuf-du-Pape La Reserve XVI XIX XX
Tidligere udgaver:
97/100 Jeb Dunnuck
”The NV Châteauneuf Du Pape Reserve XV XVI XVII comes primarily from the magical 2016 vintage with smaller amounts from 2015 and 2017. It offers an extraordinary nose of blackcurrants, ground pepper, garrigue, and crushed violets. Rich, full-bodied, and incredibly seamless, with a stacked mid-palate, this is Châteauneuf Du Pape brilliance all the way. It’s terrific today yet will keep for 15+ years.”
96/100 Robert Parker
”While I reviewed this NV Châteauneuf du Pape La Reserve VII IX X (a blend from the 2007, 2009 and 2010 vintages) last year, I was able to taste it again this go around, and it still blew me away. Fabulously full-bodied and decadent, with loads of lavender, incense, black raspberry and cured-meat nuances, it’s still youthful and vibrant, with notable freshness and purity. Enjoy this brilliant wine through 2028.”
93/100 James Suckling
”Ripe-plum, cherry, vanilla and mocha aromas. Herbs and black olives, too. It’s full-bodied with firm, creamy tannins. Rich, chewy and savory, yet also elegant for the appellation.”
Nyd den til lam, saftigt oksekød, vildt, andesteg, BBQ, simreretter, flæskesteg og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Xavier Châteauneuf-du-Pape La Réserve XVI XIX XX er fremstillet 60 % Grenache, 25 % Syrah og 15% Cinsault fra 2016 (XVI), 2019 (XIX) og 2020 (XX). Vi taler her om absolutte topårgange med henholdsvis 98 point, 96point og 94 point i Robert Parkers Vintage Chart. Xavier håndplukker frugten fra 90 mikroparceller fordelt på flere terroirs i Châteauneuf-du-Papes, heriblandt berømte La Crau samt de klassiske rullesten (galets roulés). Alle druer afstilkes og sorteres direkte i vinmarken. Vinificeringen sker med minimal intervention og helt uden mekanisk ekstraktion, da Xavier ønsker at fremme et mere elegant, nænsomt og nuanceret udtræk af aromaer fra drueskindet. La Réserve modner omkring 15 måneder på en blanding af betontank samt små, mellemstore og store egetræsfade.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.