Ron Quorhum 30 Aniversario
Ron Quorhum 30 Aniversario
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Måske verdens bedste rom!
Den danske rom-ekspert og anmelder Mads "Romhatten" Heitmann skriver:
Det er en unik rom med en helt utrolig fylde, som er lagret i 25-30 år. Jeg er Målløs. 98 points - det er nok måske verdens bedste rom til prisen, efter min mening.
Voluminøs duft af mørk farin, vanilje og citrusfrugt. Denne rom er indbegrebet af en stor rom, blød, rund og fed. Smagen kombinerer flødekaramelfedme og honningsødme med appelsinskal, sukkerrørsjuice, egetræsfad og noter af kaffe. Smagsindtrykkene spiller sammen i en harmonisk kombination, hvor de hver især får lov at træde frem uden at dominere.
Læn dig tilbage og nyd denne limousine af en rom - måske endda verdens bedste!
Læs den flotte anmeldelser af Mads Heitmann på Romhatten.dk.
Quorhum er en moderne Premium Rom, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle produktionstraditioner.
Man kan dele tilblivelsen af en rom op i fire delprocesser: 1) gæring, 2) destillering, 3) lagring og 4) "blending". De fleste romproducenter bruger mange ressourcer på at gære og destillere en alkohol, som tilnærmelsesvis har de smagskomponenter, de skal bruge, for at de kan lagre og blende lige præcis den rom, som de har ønsket.
Nancy de Blanck fra firmaet Old Vintage Rum Inc. har som producent set med nye øjne på denne proces. I stedet for selv at stå for gærings - og destilleringsprocessen tager hun rundt i hele den caribiske region for at opkøbe destillater, der passer lige præcis ind i den vision, som Old Vintage Rum Inc. har for deres rom. Til Quorhum serien er der kun blevet brugt rom gæret og destilleret på frisk sukkerrørsjuice, "Guarapo", og ikke på melasse, som 95% af alt rom ellers er gæret og destilleret på. En produktionsform kendt fra de såkaldte Rhum Agricole og Cachaca.
Nancy de Blanck kan beskrives som en moderne rom-købmand dedikeret til udvælgelsen af de kvalitets rom, der indgår som komponenter i verdens måske bedste Rom, Quorhum.
Old Vintage Rum Inc. får lagret og blended deres rom i samarbejde med den dominikanske topproducent Oliver & Oliver, der med deres cubanske baggrund, lagrer og blender deres rom efter gamle cubanske traditioner.
Principperne for blending og lagring af alle de rom som Oliver & Oliver fremstiller, er den samme:
Frisk destilleret alkohol på 96 % vol. bliver blandet med anden destilleret alkohol på 75 % vol. alkohol. Denne blanding bliver reduceret ned, til den ligger på ca. 65 % alkohol vol., hvorefter man ilter alkoholen i åbne tanke for at fjerne skarpheden fra den yngre alkohol, inden blandingen bliver hældt på amerikanske egetræsfade, der tidligere har været brugt til Bourbon Whisky. I fadene bliver den nye blanding blandet med en såkaldt moderrom i forholdet 2:1. Moderrommen har en alkoholprocent på mellem 62 % og 65 % og en gennemsnitlig lagringstid på mindst 25 år. Efterfølgende lagres rommen efter Solera- metoden[1]. Solera- metoden er oprindelig en metode, man bruger ved lagring og blanding af sherry, som sikrer en ensartet kvalitet i den endelige alkoholblanding. Metoden går kort fortalt ud på at blande ung rom med ældre rom, hvorved den unge rom optager noget af den ældre roms karakter og modningsprocessen øges. Lovgivningen omkring aldersbetegnelse på solera-rom er forskellig fra land til land. I den Dominicanske Republik er reglen, at mindst 15 % af flaskens indhold skal være lagret i den tid, som er nævnt på flaskens etikette. Der er altså mindst 15 % rom, som er lagret i 23 år i en flaske Quorhum 23 Solera anõs.
Under hele lagringsperioden bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter[2].
Grundlæggende kan man sige om hele Quorhum serien, at den som alle rom i den spansk/cubanske stil indeholder en sødme af karamel, brun farin, rosin og vanilje, men at det er en meget afbalanceret sødme, som betyder, at Quorhum rommen kan karakteriseres som en tør rom.