Castiglion del Bosco Prima Pietra 2019 i trækasse
Castiglion del Bosco Prima Pietra 2019 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 points. Showing class and opulence... hits all the right notes” – Tony Wood Italian Wines
”94 points. Lots of blackberry, cherry, lightly toasted oak and cedar " – James Suckling
"93 points. Exciting on the palate..." - Falstaff
Supertoscansk Grand Cru i klub med Sassicaia… nu i jubelårgangen 2019!
Med Tenuta Prima Pietras indtrædelse i unionen af Grand Cru’er på den toscanske kyst, ”I Grandi Cru delle Costa Toscana”, får Tenuta Prima Pietra omsider papir på sin indiskutable verdensklasse.
Råmaterialet er franske bordeaux-druer, der modner til perfektion på et grusholdigt terroir i absolut verdensklasse... Vinmarkens beliggenhed den højeste langs hele den toscanske kyst, hvilket forklarer topvinens kølige mineralitet og unikke elegance.
Hele herligheden løftes til ren magi af Castiglion del Boscos 99-point-winemaker Cecilia Leoneschi, der forkæler topvinen som en Bordeaux Cru Classé med 18 måneder på 50% helt nye franske barriquefade!
Resultatet er i særklasse til prisen... bøllebank til Bolgheri og Bordeaux!
Leveres i originale 6-stk trækasser.
Smagenote
Ved ophældningen sejler vinen fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen er nok så gigantisk med imponerende solbærfrugt, violer, gruset mineralitet, blommer, grøn peber og saftdryppende sorte kirsebær, der arbejder naturligt sammen med fadets røg, cedertræ, cigarkasse, bitterchokolade og ristede espressobønner… Vinen glider over tungen med kølig smoothness som en stor Pomerol, mens den velkrydrede frugt folder sig ud med ægte supertoscansk koncentration… Power og finesse i skønneste forening. Wauw for en rødvin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2019
95/100 Tony Wood Italian Wine
"Intense and bright ruby red in colour. Blackberry, blueberry, plum, salty liquorice, sandalwood notes, white smoke and worn leather. Spreads across your mid palate showing class and opulence, textural depth and tremendous resonance. Hits all the right notes in my book."
94/100 James Suckling
“Lots of blackberry, cherry, lightly toasted oak and cedar character on both the nose and palate. Medium to full body, chewy yet polished tannins and a fresh finish. From organically grown grapes.”
93/100 Falstaff
"Brilliant ruby red with violet hues. Inviting spicy notes on the nose, finely drawn, with lots of dark berries and some dark chocolate. Exciting on the palate, shows good density, with a lot of fine-meshed tannin, polished, at the same time juicy, present fruit, slightly resinous notes in the aftertaste."
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Prima Pietra 2019 er fremstillet på 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 10% Petit Verdot, som Castioglion del Boscos top-vinmager, Cecilia Leoneschi, lader selektere fra enkeltmarken Prima Pietra, der med sin beliggenhed 450 meter over havet er den højest beliggende vinmarkir langs den toscanske kyst! Et perfekt og veldrænet terroir med bordeaux-agtigt grusjord og jernholdigt ler.
Hver druesort gærer separat på ståltank med frugtbevarende tempeaturstyring og 20 dages skindkontakt, ind vinen omstikkes til 18 måneder lang modning på franske barriques, heraf 50% nye. De første 10 mdr. modner de fire druesorter separat. Når det færdige blend er stukket sammen, integreres komponenterne gennem 8 mdrs. afsluttende fadmodning.
Om Tenuta Prima Pietra
Tenuta Prima Pietra er den anden ejendom, som Massimo Ferragamo erhvervede sig i 2002. Ejendommen ligger i Riparbella ved kysten i det solbeskinnede Toscana. Vinstokkene får fin soleksponering og nyder særligt godt af de kølende briser fra havet, hvilket betyder en gradvis modning af druerne, der når at opbygge smagsstoffer, så de kan udfolde deres fulde potentiale.
Markerne er de højst beliggende i Toscana, hvilket er med til at sikre en friskhed i vinene, der dermed bevarer deres finesse og elegance