Chateau Puech-Haut Saint Drezery Quercus 2016
Chateau Puech-Haut Saint Drezery Quercus 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“97-99 points. It may be the finest Grenache – ever – from the Languedoc." – Jeb Dunnuck
Quercus er mere end Sydfrankrigs bedste Grenache... Den er enhver Châteauneuf du Pape-producents mareridt!
Hvis du går og tror, at Chateauneuf er hjemsted på verdens største Grenache-rødvine, så und dig lige den luksus at smage Quercus 2016, før du afsiger endelig dom.
Varm, rig og powerfuld. Sexet, mystisk og svævende elegant. Skabt af 100 point-winemakeren Phillipe Cambie. Kort sagt meget, meget større end tilsvarende toprødvine fra Châteauneuf!
Smagenote
Elegant kirsebærrød. Den parfumerede powernæse slår dørene op for et dybt dragende duftunivers af nyplukkede skovjordbær, garantæble-essens, bagte blommer og brombær, der pludeseligt har selskab af hvid peber, bålrøg, trøfler, rusten jord og five spice-krydderi fra fadet. I munden smooth, fyldig og koncentreret…. Men samtidig mineralsk, transparent og svævende elegant... som kun kæmpestor Grenache kan være det. Eftersmagen er et tårevædende komplekst klimaks af frugt, fad, mineralitet og fintvævede silketanniner. Sublimt! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Puech-Haut St-Drézery ”Quercus” 2016
97-99/100 Jeb Dunnuck
"Possibly the gem of the lineup, from a lineup packed with incredible wines, the 2016 Quercus is a blend of 100% Grenache… Full-bodied, insanely pure, rich, yet incredibly elegant and ethereal, it offers layers of ripe red and black fruits, violets, white chocolate, and graphite. I suspect it may be the finest Grenache – ever – from the Languedoc."
94/100 Robert Parker
"It's a ripe, full-bodied wine that's round in the mouth yet not overly weighty. It somehow manages to deliver rich black-cherry flavor aboard silky waves of fruit, finishing long, vibrant and fresh. Super stuff."
Nyd den til lam, grillede steaks, simremad, gris, vildtkød og andesteg. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Grenache, som høstes om natten og i de kølige morgentimer, så kun helt frisk frugt finder vej til den færdige vin. Vinen gærer frugtbevarende på betontank med hele 150 dages udblødning af drueskallerne. Efter endt gæring modner vinen 14 måneder på 228 liters egetræsfade fra Bourgogne og Troncais (medium toast). Vinen aftappes uden klaring og filtrering. Minimal svovling.
Om Château Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!