Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016
Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Vinene fra St-Georges-St-Émilion er ofte blandt de bedste køb i Bordeaux, da både jordbund, druesorter og vinkvalitet ligger tæt op ad naboen St-Émilion. Det gælder i særdeleshed for Chateau Macquin.
Legenden Hugh Johnson roser vinen som ekstraordinær "value", mens den franske vinguide Dussert-Gerber rangerer Ch. Macquin helt oppe i sin elite af "PREMIERS GRANDS VINS CLASSÉS".
I topåret 2016 overgår Macquin sig selv. ”Editor’s Choice” hos Wine Enthusiast – helt uhørt kvalitet til prisen...
Smagenote
Elegant rubinrød farve. Næsen lokker elegant parfumeret med viol, sorte kirsebær og solbær, samt bordeauxklassiske hints af cedertræ, mynte, grafit og søde krydderier. I munden flot koncentreret med slubrende saftig og harmonisk fadkrydret bærfrugt. Frisk og læskende finish, der animerer kraftigt til endnu en slurk! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Macquin Saint-Georges Saint-Émilion 2016
92/100 “Editors' Choice” Wine Enthusiast
”This vineyard was one of the earliest in the region to be replanted after phylloxera destroyed the vines in the 19th century. It's a large property at 77 acres, producing this richly dense wine that still keeps a sense of elegant proportion. Spice, black currant and acidity all give their characters to this wine that should be aged.”
En oplagt ledsager til steaks, andeconfit, fuglevildt og charcuteri. Servér ved 16-18 °C
Chateau Macquin 2016 er fremstillet på 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc fra 40 år gamle vinstokke på en perfekt eksponeret, sydvendt bakkeskråning. Mosten gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens vinen får ekstra smagsdybde, frydderi oig struktur fra 12-18 mdrs. modning på franske barriquefade, heraf 30% nye.
Agronomen Francois-Albert Macquin var i slutningen af 1800-tallet blandt de første slotsejere, som genplantede sine vinmarker efter vinlusen phylloxeras hærgen. Vingården i St-Georges-St-Émilion blev snart efter udvidet med berømte Pavie-Macquin, der i dag er klassificeret St-Émilion 1er Grand Cru Classé B.
Efter sin død i 1911 overlod Francois-Albert Macquin 85 hektar til sine to døtre. I 1948 blev vinmarkene fordelt til Marie-Louise, som overtog Pavie-Macquin, og Andrée, som overtog Macquin.
Siden 1978 har Chateau Macquins 31 hektar af været drevet af Andrées søn, Denis Corre-Macquin.